Pagina's

donderdag, april 30, 2009

Toepasselijke reclame



Zo'n dingen komen tegenwoordig wel vaker voor, precies...

Que?

In Nederland is een auto door een menigte gereden... Hallucinante beelden...

woensdag, april 29, 2009

Once upon a time there was common courtesy...

Kom ik bij De Biobakkers binnengewaaid. Mevrouw de verkoopster is broden aan het snijden. Voor de rest is er geen klant in de winkel.

- Goedemorgen bakkerin, voor mij een Ardennerbroodje graag.
- Klein of groot?
- Een kleintje alstublieft, gesneden.

Mevrouw de verkoopster gaat verder met het snijden van de 17 broden waarmee ze bezig was.

(...)

*Pompompom*

(...)

*Kuch*

(...)

- Euh, excuseer mevrouw, zou het mogelijk zijn om mijn brood even te snijden, ik moet nog naar mijn werk, ziet u.
- Jajaah! Hier! Ardennerbrood! Gesneden! 1,50! Blaf! Woef! Bas!
- ... (sprakeloos)

Het ligt misschien aan mij, maar ik vind dat bij de bakker alleen het brood grof mag zijn.

maandag, april 27, 2009

Bwék!

Bwék! Vandaag is echt bwek.

Bwek bwek bwek bwek!

BWEK!



bwek.

woensdag, april 22, 2009

Man bijt hond

Gisteren heb ik voor het eerst in lange tijd nog eens naar Man bijt hond gekeken. Allez, een stukje, want ik krijg dus nog altijd het vliegend schijt van dat programma. Dat je eens met iemand lacht, tot daar aan toe, sommigen verdienen niet beter. Maar dat je je hele format rond het uitlachen van simpele mensen bouwt, dat is een brug te ver.

Een ouder koppel zit in de zetel en vertelt. Dat ze liever 's middags naar Thuis kijken. Omdat het 's avonds precies allemaal sneller gaat. Dat ze rapper spreken en dat dat waarschijnlijk is omdat ze op de juiste minuut klaar moeten zijn. En dat dat overdag precies toch trager is. En beter gesproken. En dat dat toch raar is. En dat ze overdag misschien meer tijd hebben. En of ze dat dan rapper afspelen 's avonds. En dat er tegenwoordig toch veel geweld is op tv. En seks. Met mannen. En vrouwen. En de dieren. En dat er mensen zijn die een schotel kopen om naar de seks te kunnen kijken. En dat is dan tot twee uur 's nachts hé. En dat de buurman nu ook zo ne schotel gekocht heeft (hupla, denkt buurman). En dat Thuis 's middags toch trager gaat. En dat dat beter is. En al.

En daarna "Dokters en Dochters". The horror! Het schijt, I tell ya. Daar betalen u en ik belastingen voor.

Ze zouden beter wat meer energie in hun website steken. Zo'n triestig geval. Of daar een reportage over draaien. De recentste bijdrage is van 16 april, onder de rubriek "actua". Woehaha!

dinsdag, april 21, 2009

Oude Vlaamse streekgerechten

Een gesprek, in een willekeurig café. Ik wil en kan het u niet onthouden en wellicht kan één of andere minder getalenteerde comedian (waar zit je, Thomas Smith?) er iets mee aanvangen.

Ik poog een reconstructie:
- "Af en toe doen ze eens zotjes in het bedrijfsrestaurant en dan wordt er eten rond een bepaald thema geserveerd. Iets rond Ethiopië (1 rijstkorrel) of Herwig Van Hove (gemarineerde speklappen) of zo. Dan krijg je op maandag bijvoorbeeld een aangepast vleesgerecht, op dinsdag is het visgerecht speciaal en op woensdag wordt de vegetarische schotel aangepakt. Maar er is altijd een alternatief, je kan doorheen de twee andere opties laveren en zo het thema ontwijken of desnoods een broodje nemen.
Vorige week was het Vlaamse week. Een hele week alleen maar oude Vlaamse streekgerechten. Geen uitweg, je zou eten wat de pot schafte. Het vleesgerecht was bloedworst. Bloedworst!! Het visgerecht was stokvis! Dat kan je nauwelijks vis noemen."
- "En wat was de vegetarische schotel? Tofu op grootmoeders wijze?"

*strijk*

maandag, april 20, 2009

Auto

Mensen, breng uw kinderen eens NIET met de auto naar school. De zon schijnt, fietsen is gezond, diesel verpest de lucht en uw kinderen kunnen de deur niet open gooien tegen passerende fietsers of voetgangers.

Bedankt.

vrijdag, april 17, 2009

FZ


Gisteren gekeken naar Classic Albums? "Apostrophe (')/Over-nite Sensation" van Frank Zappa.

We keren terug naar het einde van de jaren '80. Ik plunderde zo ongeveer de discotheek van de Kortrijkse bibliotheek. Elke week stapte ik er verschillende keren binnen voor vijf LP's. Jawel, beste flatscreenkinderen, er was al sprake van de CD, maar dat was toen nog iets voor klassieke muziek. Voor popmuziek was er nog niet echt een gat in de markt, dachten muziekmakers.

Ik kopieerde duchtig LP's op cassettes. Ha neen, beste flatscreenkinderen, er was toen nog helemaal geen sprake van CD-R, CD-RW, iPod, Creative Zen of iTunes. Wij kopieerden muziek op een audio-cassette. We waren al blij dat het niet meer op grote banden moest. En we liepen rond met een walkman. Met herlaadbare batterijen, die het ongeveer drie cassettehelften uithielden. Het waren waarlijk andere tijden.

Ik was ondertussen al zo ver gevorderd in de platencollectie van de bib, dat ik alle groepen die ik van ver of dichtbij kende erdoor gejaagd had. Ik moest dus een andere selectieprocedure invoeren. Daarom schakelde ik over op "welke albumhoes vind ik mooi". Het zal u niet verbazen dat één van de eerste LP's die onder die selectiecriteria vielen "Country Life" van Roxy Music was (vind de 4 selectiecriteria).

Eén van die platen die ook mijn aandacht ving, was "You can't do that on stage anymore vol. 1". Niet vanwege de mooie afbeeldingen, maar vanwege de cryptische titel. Niet eens de beste van Zappa, maar wat ik daarop hoorde deed mij achterover vallen. Dat had ik nog nooit gehoord. Het was het begin van een langdurige en onvoorwaardelijke liefde voor de muziek van Frank Vincent Zappa.

Amper enkele jaren nadat ik Frank Zappa ontdekte, overleed hij op 53-jarige leeftijd aan prostaatkanker.

Gisterenavond, bij het kijken naar Classic Albums, heb ik me voorgenomen om er mijn hele Zappa-collectie nog eens door te jagen. Het is lang geleden. Bezoekers wezen bij deze gewaarschuwd.

FZ in één van zijn laatste interviews:

woensdag, april 15, 2009

MP3

Als het verboden wordt om met een MP3 speler te wandelen of te fietsen omdat je dan het verkeer niet zou horen, zullen doven dan ook niet meer op straat mogen komen?

dinsdag, april 14, 2009

Oeps

Lelijke draak stapt op het podium, wordt nog geen beetje belachelijk gemaakt door de jury en zingt dan een liedje...

donderdag, april 09, 2009

Werkende vrouwen

1 werkende vrouw op 3 had seks met collega.

33 procent van de werkende vrouwen heeft al eens seks gehad met een collega die niet hun partner is. Dat blijkt uit een enquête van het Nederlandse blad Vrouw. Een mooie man maakt meer kans dan een lelijke. Een op de zeven vrouwen zegt bereid te zijn met de baas naar bed te gaan in ruil voor een promotie, op voorwaarde dat hij er leuk uitziet.
(bron: SMagazine 04-2009)

Que?

Grossieren

Blijkbaar heeft het gild der recensenten beslist dat het werkwoord "grossieren" thuis hoort in een recensie. Je kan geen cd-, boek-, film- of optredenbespreking lezen, of het werkwoord wordt erin vervoegd. Vooral Vincent Byloo van Knack en Bart Steenhaut van De Morgen grossieren in het woord grossieren.

- Kings Of Leon grossiert tegenwoordig in epische grandeur. (Vincent Byloo - Knack - 29.09.08)
- Queen of the Supermarket doet met zijn aanzwellende strijkers en potsierlijke koortjes denken aan de bombastische pathos waarin Meat Loaf grossiert. (Vincent Byloo - Knack - 02.02.09)
- Hij (Antony, nvdr) jankt en schmiert alsof het elke dag Allerzielen is, hij grossiert ongegeneerd in smartelijke tearjerkers (...) (Vincent Byloo - Knack - 19.01.09)
- (...) die in superieure smartlappen als Running Scared, Crawlin' Back, Blue Bayou, In Dreams en Only The Lonely grossiert. (Vincent Byloo - Knack - 15.12.2008)
- Daarvoor kan hij ofwel uit het opgestelde lijstje grossieren, ofwel op een nieuwe titel stemmen. (Karel Deknudt - Knack - 03.09.08)
- Al zes platen lang grossieren de heren Joey Burns en John Convertino uit Tucson, Arizona in moerassige country (...) (Vincent Byloo - Knack - 01.09.08)
- (...) op hun debuutplaat grossieren de drie Londense tieners in oude country, rockabilly en rhythm & blues. (Vincent Byloo - Knack - 18.08.08)
- Voor een folkie die in americana wil grossieren kan de 25-jarige zangeres (Alela Diane, nvdr) alvast de nodige geloofsbrieven voorleggen (...) (Gunter Van Assche - DM - 09.04.09)
- Verhaeghen grossiert verder in scherpe plotwendingen en is bijzonder detaillistisch in zijn beschrijvingen. (Dirk Leyman - DM - 25.03.09)
- Het Britse gezelschap (...) grossiert in de donkere postpunk in de traditie van Joy Division, The Cure en The Sound, en heeft met To Lose My Life alvast een indrukwekkend visitekaartje afgeleverd. (Bart Steenhaut - DM - 16.03.09)
- Kings of Leon grossiert in het soort automuziek waarbij je zonder het te beseffen het gaspedaal induwt tot de lamp uit elke flitspaal springt die onderweg je pad kruist. (Bart Steenhaut - DM - 23.02.09)
- Empire of the Sun grossiert in luxueus gearrangeerde popmuziek (...) (Bart Steenhaut - DM - 16.02.09)
- Ajax grossiert de laatste tijd in rode kaarten. (novum/lpb - DM - 02.02.09)
- 'I Feel My Stuff' grossiert dan weer in triphop (...) (Bart Steenhaut - DM - 24.11.08)
- (...) waar zowat de hele buurt grossiert in goedkope blingblingaccessoires en Obama-parafernalia. (Veerle Windels - DS - 04.04.09
- Ziedaar het spookbeeld van de 'islamisering', een nieuwe, modieuze angstdroom waarin, na Wilders, nu ook Dewinter grossiert. (Marc Reynebeau - DS - 03.03.09)
- De sound van het Californische vijftal Isis grossiert in lange, repetitieve nummers.. (? - DS - 05.12.08)

(enzovoort)

Kan iemand die mensen eens een degelijk synoniemenwoordenboek aan de hand doen? Alvast bedankt.

Silvio


Silvio Berlusconi heeft een grapje gemaakt. De sloeber. Hij heeft gezegd dat de mensen die alles kwijt zijn, hun huis, hun gerief, hun geliefden, maar moeten doen alsof ze een weekendje kamperen.

Waarom die mens daar niet meteen op een stoel vastgebonden wordt en drie weken in een onverwarmde tent gezet, het is mij een raadsel.

Maar, die slip of the tongue belet niet dat de immer gebronzeerde Silvio eigenlijk een visionair, feministisch en geëmancipeerd politicus is: hij heeft wereldwijd waarschijnlijk het hoogste aantal vrouwen in zijn cabinet zetelen.

Zo zie je maar weer, hoe een groot staatsman ook maar een mens is en af en toe een foutje maakt.


Twee van Berlusconis ministers.

woensdag, april 08, 2009

Werchter

Rock Werchter, zondag 5 juli 2009.

main stage: Metallica - Nine Inch Nails - Kaiser Chiefs - Black Eyed Peas - The Mars Volta - Seasick Steve - Mastodon - Metro Station
pyramid marquee: Milk Inc. - Röyksopp - Ghinzu - The Script - Lady Linn & Her Magnificent Seven - De Jeugd van Tegenwoordig - The Hickey Underworld

Is er daarbuiten nog iemand die iets vreemds opmerkt aan bovenstaand lijstje? Een verlate 1 aprilgrap?

Watskeburt? Is Schueremans nu helemaal zot geworden? En vooral: waarom maakt hij dat pas bekend als de zondagtickets uitverkocht zijn? Schrik dat dat anders niet gelukt was?

Soit, we gaan vroeg thuis zijn dit jaar.

Maar vooral de reactie op Studio Brussel slaat alles:

De affiche van Rock Werchter 2009 is helemaal rond. De laatste namen zijn Metro Station, Arsenal, Triggerfinger, Lady Linn & Her Magnificent Seven, Jasper Erkens en... Milk Inc! Sam belt Regi om hem te feliciteren.

Er is ook slecht nieuws: Flaming Lips hebben geannuleerd. De groep reist op 2 juli al terug naar de Verenigde Staten waardoor hun geplande optreden in Werchter op 5 juli niet doorgaat.


U leest het goed. Er staat "Er is ook slecht nieuws". Ook!? "Nog meer" ja!

Milk Inc. wel op Werchter, Flaming Lips niet op Werchter.

Flabbergasted!

w&w-nieuws.net

We willen niet beweren dat we het beter zouden kunnen (zie vorige post), maar hieronder geven we de mensen van deredactie.be enkele tips om de groene balk op een correcte manier te gebruiken.

De Red-Actie!

Binnenland

De voormalige Eerste minister heeft zijn commentaar bekend gemaakt. Waarover hij commentaar gaf is nog niet bekend, maar waarnemers kenners ontcijferden de woorden 'Trudy', 'kaka', 'tapijt in de living' en 'stomme geit'. Wat dit cryptisch commentaar betekent moet nog verder onderzocht worden. De vrouw van Yves Leterme ontkent ondertussen dat haar man haar soms stomme geit noemt. Het bericht wordt steeds vreemder.


In Antwerpen ontdekte een team wetenschappers de langste tenen ter wereld. Michael F. - de onderzochte persoon - zegt dat hij nochtans iemand kent die nog langere tenen heeft dan hij. Jean-Marie Dubbel D. ontkent. Volgens Jean-Marie is Michael een platte opportunist die zoveel mogelijk op tv bij Phara wil komen. Een duidelijk geval van de pot en de ketel.
Sarah Bettens, Truus Druyts, Yasmine en Wim De Vilder betreuren ondertussen het gebruik van het woord 'pot' in dit bericht. Het woord zou op deze manier een pejoratieve betekenis krijgen.


In Gent werd deze nacht brand gesticht in de gebouwen van het ACOD. In de buurt werd een verdachte opgepakt die beweerde dat hij eindelijk de politieke moed gevonden had.

Buitenland

BZ (Bekende Zaag) Madonna C. werd in Malawi betrapt toen ze een kind wilde kopen. Alle biologische moeders van Baby J. ontkennen elke betrokkenheid.


Jozeph Alois R. heeft ook weer van zich doen spreken. In een poging om Madonna C. te voorzien van genoeg baby's om te adopteren (zie ons vorige bericht), heeft hij de Afrikaanse bevolking wijsgemaakt dat condooms niet beschermen tegen AIDS. Op die manier bezorgt hij de Afrikaanse pastoors dubbel werk: meer kindjes om te dopen en meer AIDS-doden om te begraven.

Spojt

Na een voetbalmatch van de Belgische nationale ploeg tegen een apenland uit het heel nabije Oosten, hebben de Belgen de vernedering gekregen die ze verdienden. Vreemd genoeg worden hiervoor niet de mannequins - tegenwoordig ook wel voetballers genoemd - gestraft, maar de man die hen al maanden probeert uit te leggen dat dat ronde ding in dat grote rechthoekige ding aan de overkant moet.


We sluiten het sportnieuws af met een spelletje: waar is de bal? U mag drie keer klikken en dan wint u niets. Ook niet als u de bal gevonden heeft, neen.

Filmnieuws

In Cannes werden de Gouden Palmen uitgedeeld. Persoonlijk verkiezen we de Dobbel Palm, maar soit. Opgemerkte gaste op het filmfestival was Lolo Ferrari. Wij dachten dat ze al een tijdje dood was, maar blijkbaar zorgen siliconen voor een betere conservering dan aanvankelijk werd aangenomen.
Opgelet, dit bericht heeft niets te maken met het spelletje "waar is de bal". We hadden het even overwogen, maar het was te moeilijk om naast de ballen te klikken. Om niets te winnen, moet u bij ons wel een klein beetje moeite doen.

Tot zover deze Red-Actie.

vrtnieuws.net

Ik weet niet wie de klungelaar is die de website van de vrt-nieuwsdienst ontworpen heeft, maar vandaag ziet het er weer erg mooi uit.

Ludo Dierickx definitief de mond gesnoerd.


Hugh Jackman oefent voor een gangster-rol.


De dubbele kin van Charlie Sheen met de mantel der liefde bedekt.


Máxima zonder neus. Hoewel, misschien moesten hier de okselvijvers van Willem-Alexander bedekt worden...


Die sterren zijn helemaal niet spoorloos, ze zitten verstopt onder een groene balk!


Af en toe staat die balk gelukkig op de juiste plaats: over de ogen van een misdadiger bvb.