Pagina's

woensdag, mei 27, 2009

Afvragingskes

In het shuttlegeval recycleren ze urine om terug drinkbaar water van te maken. Hebben die mannen elk hun eigen recyclagecircuitje of moeten die elkaars...? En steken ze ook asperges in die vriesdroogmaaltijden?

dinsdag, mei 19, 2009

Geen verkiezingsdrukwerk?

Op onze brievenbus hangt een sticker "geen verkiezingsdrukwerk". Enerzijds omdat we de papierverspilling willen tegengaan, anderzijds omdat er genoeg andere kanalen zijn om je ter dege op de verkiezingen voor te bereiden. En ook: we weten al voor wie we gaan kiezen.
Toch hebben heel wat "bussers" moeite om te lezen. Vanaf nu houden we bij welke personen/partijen alvast NIET meer op onze stem hoeven te rekenen.

Het lijstje is nog kort en we hopen dat het zo blijft.
1. Daniel en Freya; ze hebben nochtans een notoir partijlid dat ooit dit verklaarde: "Louis Tobback blijft erbij dat een inwoner die zo een rode sticker op zijn brievenbus aanbrengt geen informatie wil, noch van het stadsbestuur noch van politieke partijen."
Hypocrisie? Ik dacht het wel.
Update1
2. Het Vlaams Belahahang: dit is mijn brievenbus, gelieve er uit te blijven.
3. CD&V: moeilijke tijden? Tja, als je leden niet kunnen lezen...
4. Annelies - mijn krullen zijn echt - Storms, dit keer zonder taalfout?

(Wat was die mijnheer boos toen ik het foldertje terug in zijn handen stopte zeg)

zondag, mei 17, 2009

Next

Dit filmpje zag ik ooit op het Filmfestival in Gent. Barry Purves jaagt er in 5 minuten het hele oeuvre van Shakespeare door.

dinsdag, mei 12, 2009

Elektriek

Deze morgen wakker geworden met een pinkende wekker. Aan de andere kant van het bed: idem. 5:37 ... 5:37 ... 5:37 ... 5:37 ...

Miljaardemiljaarde!!

Ken je dat gevoel? Je bent meteen klaarwakker. Springt uit bed en vliegt naar de badkamer. Op zoek naar een gsm, een uurwerk, een zonnewijzer, whatever. Stormt naar beneden, naar de klok van de chauffage. 6h15.

Oef, dat valt mee, ik kan nog een uur terugkruipen.

Of nee, wacht. Dat ding is natuurlijk ook gestopt met lopen toen de elektriciteit uit was...

Gsm gezocht en gevonden. 7h07.

Zucht...

Update: 't was een kat.

vrijdag, mei 08, 2009

iTelefoon

iPhones zijn ook instrumenten, laat dat duidelijk zijn.

dinsdag, mei 05, 2009

De mop van 1 miljoen 250.000

Dirk Vijnck: 'Tot mijn spijt moet ik afscheid nemen omdat ik het oneens ben met de koers van Lijst Dedecker. De gebeurtenissen van de afgelopen dagen en weken hebben me aan het denken gezet.'
Jean-Marie Dedecker: 'Dit is echt om te lachen. Zo'n brave gast. Hij kan zelfs niet klappen. Hij heeft nooit zijn mond open gedaan. Nooit. Ik wil niet met modder gooien, mij ga je geen slecht woord over hem horen zeggen nu hij overgelopen is. Maar het enige wat hij deed op ons partijbureau was de broodjes ronddelen.

Bart Somers: 'We hebben afgesproken dat we hem warm zullen onthalen en goed zullen helpen en omkaderen.'

Dirk Vijnck in een LDD-perstekst: 'Ik geef toe dat ik me heb laten misleiden en wens daar verder niet dieper op in te gaan. Maar bij nader inzien kan ik bij geen enkele andere partij, ook niet bij Open VLD, de vernieuwing vinden die Lijst Dedecker aanbiedt.'
'Ik dank de partij dat ze mij een nieuwe kans geeft.'
Dirk Vijnck aan de telefoon: 'Allo met Dirk. Spreek uw telefoonnummer in en ik bel u zo spoedig mogelijk terug.'

Jean-Marie Dedecker in een LDD-perstekst: 'Het feit dat hij nu deze stap zet, betekent dat er nog loyaliteit bestaat.'

Bart Somers via zijn woordvoerder: 'Wat hem nu bezielt, het is me een raadsel.'
(DS, vandaag)


Zal ik eens vertellen wat hem bezielt: 250.000 euro per jaar.

Diep in de zee

Bierflesjes zijn ook instrumenten, laat dat duidelijk zijn.

maandag, mei 04, 2009

Sarah Bettens

Ik heb nog nooit veel respect gevoeld voor Sarah -uhuh uhuh uhuh uhuh uuuh- Bettens, en nu is ook dat laatste sparkje verdwenen.

Wat lezen we deze week in Focus Knack:
"Je downloadt de muziek (legaal, nvdr) rechtstreeks op je iPod, zodat cd's overbodig worden. Groener én gemakkelijker."

Wat lezen we nog, in datzelfde interview:
"Zaterdag keer ik terug naar België. (...) meestal ga ik toch negen of tien keer per jaar".

Dat mens heeft dus het lef om ons een schuldgevoel aan te praten en te zeggen dat cd's niet milieuvriendelijk zijn, maar vliegt wel 10 keer per jaar over en weer van de States naar België.

Hypocriet! Blijf in de V.S. en pest ze daar met je kleffe muziek. Dát zou pas milieuvriendelijk zijn. Geluidshinder is ook een vorm van milieuvervuiling.

Stem

Ik kan dit jaar niet gaan stemmen wegens met mijn tenen bloot in Italië. Maar als ik zou gaan stemmen, dan zou ik ook belang hechten aan de stemtest van De Standaard.

Er staan bijzonder weinig verrassingen in de lijst. Al vind ik het een weinig vreemd dat die overbodige partij derde staat. Gelukkig staat ze twee plaatsen hoger dan die nog overbodiger partij. En zo blijkt ook dat ik - met een pistool tegen mijn hoofd, uiteraard - nog liever stem op een uitgesproken racist dan op een platte opportunist.