Pagina's

donderdag, juli 09, 2009

Zomer

Hoera! Het is zomer! Weg met Dewinter, leve Delente en nog lever Dezomer!

Maanden kijken we er naar uit. Wat zeggen we? Jaren! Half oktober begint dat. 't Wordt kouder, de dagen korten, de regen valt en zo ook het blad. In november is er nog een Indische zomer. Twee dagen boven nul en een stralend waterzonneke. Joe Dassin wist dat al. Maar daarna is het wachten. Op de zomer. Van december tot half mei zitten we in de nattigheid. De kou. De wind. Maar we hebben iets om naar uit te kijken: de zomer!

En dan wordt het zomer. Haaaaa, de zon. De warmte. Heerlijk. Dat beetje hooikoorts nemen we er wel bij. We pakken wel een pilleke. Twee pillekes. Drie, als het nodig is. Alles voor de zomer. Al wordt het toch wel een beetje warm. Ach, 't is zomer, dat kan gebeuren. We genieten er van. Hoewel het 's nachts toch moeilijk is om in slaap te geraken. Maar ja, de zomer hé. Poeh, 't is warm. Als het nu tenminste 's nachts wat zou afkoelen. Of 's morgens. De platjes - eh plantjes - hebben water nodig. 't Is nu toch weer overdreven. Dertig graden zeg. Altijd van 't een uiterste in 't ander. Manmanman zo heet dat het is. Zaag, klaag, steun, zucht, puf, kreun...

Wel, ik hoop de neuten nu tevreden zijn. Het is koud en het giet. Hoera! Leve Dezomer!

Als het aan mij lag, dan was het van half februari tot half november 30 graden. En op maandag een fris buitje, zodat we niet tegen onze zin moeten gaan werken en de waterbekkens weer gevuld worden. 't Regent toch. Dat Leterme zich daar eens mee bezig houdt. Krijgt meteen mijn stem.
Wat kan mij dat gras schelen. Als het niet regent, moet het ook niet gemaaid worden. Meer tijd voor een mojito of caipirinha.

Ziet ge u nu al zitten met uwe mojito op een terras? Hij wordt alsmaar voller in plaats van leger.

Grmbl.

Awoe!

Geen opmerkingen: