Pagina's

donderdag, januari 07, 2010

Goede voornemens (bis)

Niet meer naar het nieuws kijken en mijn abonnement op de krant opzeggen...

In de zaak 'dubbele moord' is de media niet één brug, maar een paar Lange Wappers te ver gegaan.

Blijkbaar heeft de verdachte bekend, volgens "meerdere bronnen" althans.

De Morgen: "Ronald J., de buurman van Shana Appeltans, heeft na urenlange ondervraging de dubbele moord op Shana (18) en haar vriendje Kevin Paulus (22) in Loksbergen bij Halen bekend. Dat is uit goede bron bevestigd aan onze redactie."

Het Nieuwsblad: "Na een urenlange ondervraging is Ronald Janssen, de 38-jarige buurman van het vermoorde meisje Shana Appeltans (18), tot bekentenissen overgegaan. Dat heeft de redactie van Het Nieuwsblad vernomen uit meerdere bronnen. De teruggetrokken man, een leraar technisch tekenen zonder strafblad, zit al sinds dinsdagmorgen in de cel en wordt sindsdien zwaar op de rooster gelegd."

De Standaard: "Na een urenlange ondervraging is Ronald Janssen, de 38-jarige buurman van het vermoorde meisje Shana Appeltans (18), tot bekentenissen overgegaan. Dat heeft de redactie van Het Nieuwsblad vernomen uit meerdere bronnen. De teruggetrokken man, een leraar technisch tekenen zonder strafblad, zit al sinds dinsdagmorgen in de cel en wordt sindsdien zwaar op de rooster gelegd."

HLN: "Na urenlange ondervragingen heeft de 38-jarige buurman van Shana Appeltans de dubbele moord op het 18-jarige meisje en haar vriend Kevin Paulus (22) bekend. Ronald J. zit sinds dinsdagochtend in de cel. Het parket van Hasselt geeft straks meer uitleg op een persconferentie."

GvA: "Ronald J., de buurman van de familie Appeltans, zou de dubbele moord op Shana en haar vriend Kevin bekend hebben. Dat schrijft De Standaard. Er is nog geen officiële bevestiging van het parket."

vrtnieuws.net: "De buurman van de ouders van het vermoorde meisje Shana Appeltans uit Halen heeft bekend dat hij de moord op haar en haar vriend Kevin Paulus heeft gepleegd. Dat zeggen de websites van de Corelio-kranten. Het nieuws is door een goede bron aan onze redactie bevestigd."

De Tijd: "De Bank for International Settlements (BIS) haalt dit weekend verschillende top- en centrale bankiers naar Basel om de heropleving van het 'buitensporige risico nemen' te bespreken. Dat meldt de Financial Times op zijn website. Die onverantwoorde risico's lokten voor een groot deel de huidige financiële crisis uit."

VTM: "Ronald J., de 38-jarige buurman van het vermoorde meisje Shana Appeltans uit Loksbergen, zou de dubbele moord op Shana en haar vriend Kevin Paulus bekend hebben. Het parket geeft straks meer uitleg op een persconferentie."

VTM is op zijn website een heel stuk kieser dan in zijn journaals. Al enkele dagen wordt de verdachte (hij blijft onschuldig tot het tegendeel bewezen wordt) bij naam en toenaam genoemd. Dat is trouwens het enige verschil tussen het journaal op VRT en VTM. Voor de rest weet iedereen ondertussen waar de man woont, welke schoenmaat hij heeft en hoe hij het liefste zijn koffie drinkt.

Ok, de man zou bekend hebben, maar dat wisten al die fijne heren en dames journalisten enkele uren geleden nog niet. Stel je voor dat hij onschuldig was. Hoe zou die man ooit terug voor zijn klas hebben kunnen staan? Een brood kopen? Een frietje stekken?

En nog een bedenking: waarom zou een mens nog Dé Standaard lezen? Dat is gewoon Het Nieuwsblad met een andere naam. Kwaliteitskrant!


Bah!

Geen opmerkingen: