Pagina's

woensdag, april 28, 2010

Kiezinge.

Ik doe niet mee. Ze mogen zoveel verkiezingen houden als ze willen, ik doe niet meer mee.
Begrijp me niet verkeerd: ik ben grote voorstander van het kiesrecht, er zijn mensen dood gegaan om zover te komen. Maar op deze manier wordt het hele principe uitgehold.
Er zijn verkiezingen. Het jaar nadien blijkt het allemaal niet te lukken en zijn er weer verkiezingen. Het jaar daarop, hupla, weer van dat.
Wat denken ze? Dat het nu wel gaat lukken?
Zolang we alleen maar op dezelfde pipo's kunnen stemmen, krijgen we hetzelfde circus.

Eerlijk antwoorden: is er momenteel een partij waar je nog vertrouwen in hebt? Waar gaat het naar toe als zelfs de meerderheidspartijen niets anders doen dan een oppositiepolitiek voeren?
We wonen in één van de duurste landen ter wereld. Iedereen die binnenkort zijn belastingbrief in de bus krijgt zal dat vast beamen. Een groot deel van dat geld vloeit naar het "bestuur" van ons land. Iemand een idee hoeveel ministers ons land telt? Ter vergelijking: Nederland, 16 miljoen inwoners, heeft er 8. België heeft er 49. Misschien moeten we dat even voluit schrijven om het getal wat kracht bij te zetten: negenenveertig! Dan hebben we het nog niet over de staatssecretarissen, dat zijn er ook nog eens 9.

55 mensen die dik betaald worden, en kunnen beschikken over een heel team van specialisten, medewerkers, chauffeurs, onkostennota's, enzovoort. 55 mensen die niets anders doen dan ruzie maken, 5 minuten politieke moed zoeken, de schuld op de anderen afschuiven en er te pas en te onpas "de stekker uit trekken".

Ik heb een voorstel: we schaffen de verkiezingen af. Meer nog: we schaffen alle regeringen, deelregeringen, senaten, kamers en koningshuizen af. Ik weet niet hoeveel we daarmee gaan besparen, maar ik ben tevreden met de helft. Ik zal het land wel leiden, met enkele goed gekozen medewerkers. Mensen die verstand hebben van leiderschap. Die oplossingen aanbrengen. Constructief nadenken. Die geen rekening hoeven te houden met de volgende verkiezingsuitslag.

Ik maak zelfs enkele beloftes: de belastingen zullen verlagen, er zal sneller geregeerd worden en er zullen geen spelletjes en intriges meer voorkomen.

Wobble for president! De verlichte despoot van de 21ste eeuw. Daar hoeft zelfs geen verkiezing voor georganiseerd te worden. Meer nog, u hoeft zelfs niet buiten te komen om tegen te stemmen. Ik zal me op 6 juni wel installeren in het koninklijk paleis. Zo hebben Albert en Pajola nog even de tijd om een appartementje te zoeken.

Geen opmerkingen: