Pagina's

maandag, januari 10, 2011

Kruipkotje

Als je op Immoweb de prijzen van de huizen in Gent bekijkt, dan val je toch wel een beetje van je stoel. 500.000 euriets en meer voor een karaktervol (!) kruipkot zonder tuin dat gedeeltelijk (?) gerenoveerd moet worden, het is geen uitzondering. Voor een oude mens gelijkkik is dat nog altijd 20 miljoen Belgische frankiets. Even adem halen.
Ik ben opgegroeid in een tijd dat je met 20 miljoen Belgische frank een heel leven kon vullen. Als je zoveel had en genoeg verstand, dan hoefde je nooit nog te werken.

Stel nu dat we ons huis verkopen voor een half miljoen euriets. Stel dat we iets huren of kopen in een goedkoper en zonniger land dan het onze. Stel dat we daar met 2000 euriets per maand behoorlijk rond komen. Dan kunnen we met dat half miljoen 20 jaar vegeteren. Stel nu dat we echt zuinig gaan leven en maar 1500 euriets per maand verbrassen. In sommige landen kun je nog altijd als God in Frankrijk resideren voor dergelijk bedrag. Dan komen we zelfs 25 jaar toe.
Aangezien ik ook al een iets oudere man ben, betekent dat dat ik na die 25 jaar kan overschakelen op mijn pensioen. Als dat dan nog bestaat natuurlijk.

Op momenten dat er weer ene aan mijn bureau staat te zagen, durft mijn brein al eens af te dwalen...

1 opmerking:

Jan Koko zei

zoek ik een huisje in - momenteel heel erg zonnig - Arusha voor jullie? Zal vandaag wel niet meer lukken want gaan brunchen aan het zwembad...;-)
(Kom maar snel af!!)