Pagina's

woensdag, juli 13, 2011

Fietsreis (4)

(inderdaad, het heeft efkes geduurd)

4 juni: Agen - Castelsarrasin

Na ontbijt op het terras, samen met de gastvrouw en -heer (beetje raar), is ons eerste wapenfeit een bezoek aan de fietsenmaker. Mijn achterband sloeg gisteren en er blijkt een scheur in de band te ontstaan. Niet meteen een geruststellende gedachte als er een dagje fietsen op het programma staat. De fietsenmaker kijkt en praat bedenkelijk. Met een Hollandse fiets het Canal du Midi fietsen, da's waanzin. Soit, hij zal ongeveer een uur nodig hebben, maar alles is in kannen en kruiken na een dik half uur. Vlak voor de middag kunnen we vertrekken.
Ik heb de hele tijd het gevoel dat ik een hele slechte dag op de fiets heb, maar als na zowat 30 lastige kilometers mijn achterrem onophoudelijk blijft piepen controleer ik het toch maar even. Blijkt dat die trommelrem nogal enthousiast afgesteld werd en gewoon dicht staat. Twee minuten later is het euvel verholpen en kunnen we verder.
De tocht is vrij kort en behoorlijk saai. In Castelsarrasin worden we heel hartelijk onthaald. We vereren het stadje met een kort bezoek (te veel eer, wegens nauwelijks de moeite) en eten 's avonds een geweldig eenvoudig en lekker home-cooked meal van de gastvrouw. Na gesprekken over politiek, bier en wijn kruipen we in bed. Aux Berges du Merdaillou is een absolute aanrader.

's Avonds speelt Toulouse kampioen van Frankrijk in het rugby, maar dat weten we dan nog niet.

Geen opmerkingen: