Pagina's

dinsdag, oktober 23, 2012

Impulsief? Wij? Nee hoor.

En toen zaten we een week in Frankrijk. De streek verkennen. De huizen bezoeken. De wijn proeven. U kent het. Vooral dat laatste dan. We hadden een huis of 10 geselecteerd op websites en andere internet-pagina's. Eenmaal in Frankrijk bleek dat foto's op Franse immo-sites evenveel verdoezelen als ze tonen. Op dat vlak is het al precies België, we voelden ons meteen thuis.
Eén immo-mevrouw had zich terdege voorbereid. Of we ook andere huizen wilden zien dan degene die we haar gevraagd hadden? Uiteraard.

Mme. Elisabeth liet ons nogmaals de hele streek en de bijhorende huizen zien. Bij één van de eerste huizen hadden we al een goed gevoel, maar het zou nog tot vrijdag duren voor we een echte waauw over de lippen heen voelden borrelen. Mmm, borrelen. Nog veel werk, maar wat al afgewerkt is was met smaak en kapitaal uitgevoerd.

Op vrijdagavond bekeken we de oogst aan foto's nog een keer, want na 25 huizen weet je niet meer hoe het vierde er uit zag en beslisten we - onder invloed van een degelijk landwijntje - om een zeer voorzichtig, want bijzonder veel onder de vraagprijs, bod uit te brengen.

Het bod werd afgewezen. Terecht. We deden er nog een ietsiepietsie bij, want Mme. Elisabeth voorvoelde dat de eigenares wel te verwurmen was. Wie kan nu eenmaal neen zeggen tegen een berg cash geld? Frank Vandenbroucke, ja die, maar voor de rest...?

Maandagochtend, 9h20. Telefoontje van Mme. Elisabeth. De eigenares gaat akkoord met het bod!

Dames en heren, wij presenteren u onze nieuwe woonst.

 De voorgevel (van Google street view)
 De eetkamer/woonkamer
 Inkomhal, met links de deur naar de studio
 De woonkamer/eetkamer
 Zicht vanuit de woonkamer op de tuin
 Overdekt terras
 Zicht op de tuin (links) met zwembad en de achterliggende wijngaarden
 Zo'n beetje hetzelfde
 Terras/tuin
 We weten nog niet of de bbq blijft staan...
 De studio
 Keukenhoekje
 Eén van de vier slaapkamers
Eén van de twee badkamers
De bovenverdieping, daar is nog een klein beetje werk aan, daar komt een autonoom apartement.


Het is onbehoorlijk spannend allemaal...

Geen opmerkingen: