Pagina's

maandag, mei 28, 2007

Kep de zon zien zakken in de zee...

Vrijdag.

Evelien van Taxistop gaat voor Ploppie zorgen dit weekend. De Plopster kan alzo al eens oefenen voor binnen 14 dagen, als Heikki op ons huisje, tuintje, hondje past terwijl wij ons amuseren in Afrika.
Na een vlotte rit naar de Panne krijgen we ribbekes voorgeschoteld. Het is mooi weer, dus we kunnen nog een spelletje Kubb domonstreren. De kinderen vinden het maar matig interessant, de volwassenen zijn er weg van.

Na enkele Duvels kruipen we in bed, om blijgemutst de volgende dagen aan te vatten.

Zaterdag.

Die derde duvel was er duidelijk te veel aan. We beslissen om het vandaag iets gematigder aan te doen. Bij het ontbijtbuffet verorberen we enkele kilo's brood en bijhorend beleg. Het weer ziet er goed uit, een frisse zeebries slaat ons niet uit het lood. We stappen gezwind naar De Panne city, algauw een 3 km verderop. De meeste mannen keren al gauw op hun schreden terug, de vrullie, geruggesteund door twee andere mannen en de visakaart van opa, veroveren de stad.

De zaterdagmarkt in De Panne is boeiend. De ene marginaal naast de andere randdebiel probeert er allerlei produktjus aan de man/vrouw te brengen, gewapend met een microfoontje en een hoop potten en pannen die ze op één of andere manier telkens weer vuil krijgen. Een mens zou zich vragen gaan stellen bij de kwaliteit van de zilverpoets...

Het avondmaal, kouwe pla, is snel vergeten en na enkele Duvels rollen we in bed.

Zondag.

Na enkele spelletjes kubb is het tijd voor het avondeten...

Bij de kaastafel staan er - net als de vorige 10 jaar - nog 30 mensen aan te schuiven als de kaas op is. Er zijn eekhoorns gesignaleerd die na 3 keer een moeilijk parcours kunnen afleggen voor twee apennoten, maar sommige specimen van de mens kunnen blijkbaar geen gemakkelijke opdracht aan... Zucht.

Na enkele Duvels mogen we terug naar bed.

Maandag.

De vermoeidheid begint zijn tol te eisen. Het is schitterend weer, de zon doet haar best om ons te verwarmen tijdens enkele spelletjes kubb.
Met een lichte zonneslag en een mooie tint trekken we na het middagmaal (lamsvlees, klaargemaakt om zo vies mogelijk te smaken) moe maar tevreden naar huis terug. We lachen onderweg nog wat met automobilistjes die in de file staan.

Volgend jaar mag er wat meer zon en wat minder wind zijn. Dan vliegen de kubb-blokken niet zo ver weg...

Geen opmerkingen: