Pagina's

zondag, juli 15, 2007

De vrolijke avonturen van...

Nadine.

Nadine woont samen met Kenny, haar zoon, in het rijhuis tegenover ons. Daar betrekt ze het bovenste appartement.
Nadine had een vriend, Johnny, maar die hebben we al een tijdje niet meer gezien.
Johnny stond regelmatig midden in de nacht, 's middags, in de vooravond, ... zo zat als 24 zeemannen te brullen op straat. Dat ze de deur moest open doen of hij zou ze intrappen. Waarna hij als een gek op de deur begon te trappen. De deur was echter sterker dan Johnny. Of dat ze een hoer was. En nog van dat fraais. Of hij probeerde haar wat kletskoeken te verkopen. Maar dan kreeg hij meestal slaag terug, dus dat gebeurde niet zo vaak.
Maar nu is het toch al enkele maanden geleden dat we Johnny zagen. De straat is veel rustiger nu, maar ook wel veel saaier.

Gelukkig heeft Nadine nu een nieuwe vriend. Freddy. Freddy is gezapiger. Roept niet zoveel en probeert al helemaal niet om de deur in te trappen. Gisteren hadden Nadine en Freddy woorden. Freddy zei haar eens goed zijn gedacht. Nadine is ook niet op haar mondje gevallen en zei al snel iets terug. Het begon een beetje uit de hand te lopen en Freddy gaf Nadine een mep. Waarop Nadine meteen terugsloeg. Freddys zelfvertrouwen wankelde even, dus hij probeerde een magistrale karatetrap uit. Waarop zij hem begon te schoppen en hij verschrikt achteruit deinsde.
Een vriendelijke passant probeerde de twee kemphanen uit elkaar te halen, maar wist niet meteen voor wie hij partij moest kiezen: de vrouw die slaag kreeg of de man, die nog meer slaag kreeg.
Gelukkig liep alles goed af.

En Kenny?
Terwijl ma en haar vriend in vrije stijl straatvechten staat de handtas van ma in de gang. Kenny kijkt in de handtas, haalt al het geld er uit, sluit de handtas weer netjes en verdwijnt naar boven.

Omwille van de privacy hebben we de namen van de betrokkenen veranderd. En ook omdat we hun echte namen eigenlijk niet kenny.

Geen opmerkingen: