Pagina's

vrijdag, mei 09, 2008

Francois Sterchele

Francois Sterchele heeft zichzelf dood gereden tegen een boom. Het parket "vermoedt" dat hij te snel reed... Volgens Le Soir reed hij 200 km/h.

Overal lofbetuigingen voor het jonge voetbaltalent dat veel te vroeg aan zijn einde komt. Over de doden niets dan goed zeker?

Het is natuurlijk heel erg en we betreuren een jong overlijden.

Maar ik stel me daar vragen bij. Wat als dit een gewone 26-jarige was die om drie uur 's nachts aan veel te hoge snelheid tegen een boom was gereden? Zou die man dan ook zo opgehemeld worden. Neen, natuurlijk niet. Er zou hoofdschuddend met wenkbrauwen gefronsd worden. Alweer een jonge wegpiraat die zijn onverantwoordelijk gedrag met zijn leven moet bekopen. Maar nu... geen enkele kritische noot in de pers. Neen, hij reed zoals hij voetbalde: te snel. En dat blijkt een kwaliteit te zijn. Ik ben benieuwd of de commentaren ook zo onverdeeld positief geweest waren als hij andere slachtoffers dan zichzelf gemaakt had.

2 opmerkingen:

Jan Koko zei

wel Wim, die tekst is er "kloef" op..
Helaas was dat ook het geval met zijn rijstijl.

Anoniem zei

WIm, ik geef u 100% gelijk, maar hij is en blijft een idool voor velen (incluis mijzelf), en dan is de reden van overlijden niet van belang... Het blijft een verlies...

Een FCB-fan :)