Pagina's

zondag, mei 04, 2008

Muziks!

Deze week was een week van concerten ende optredens. Het begon zaterdag 26 april in Vooruit. Penguins Know Why mocht het Courtisane filmfestival opleuken met een opreden. Er was ook een videoclipwedstrijd van De Beloften aan verbonden. Het filmpje van Jonas en Jelmen won met dit leuke filmpje:



Dinsdag speelde Sebadoh ten dans in de Handelsbeurs. Ondanks het feit dat ik de groep al tieglijk lang ken, was dit de eerste keer dat ik die knakkers aan het werk zag. Lou en compagnie waren in uitstekende luim, maar een optreden zonder voorprogramma, dat dan ook nog eens op tijd begint, dat is wraakroepend. Vooral omdat ondergetekende zo'n 20 minuten te laat op appèl verscheen. Er van uitgaande dat er wel een flauw voorprograma zou zijn en de band rock 'n' rollgewijs veel te laat zou zijn.
Soit, op 30 mei staan ze in Barcelona. U weet wat u te doen staat.

Donderdag moesten we niet werken, maar mijnheer Cave en zijn Slechte Zaadjes wel. Vorst liep vol, Vorst liep over. We moesten naar het tweede balkon en "genoten" daar van het optreden. Nick Cave was zeer energiek. De man is al vijftig. Het optreden was geweldig, niet te veel liefdesliekens, maar veel rock ende roll. Veel uit de nieuwe CD, maar ook veel oud werk en dat is nog altijd fenomenaal.

En om de week af te sluiten: wij waren er wél in geslaagd om kaartjes voor dEUS te bemachtigen. Ik ben nog altijd niet helemaal overtuigd van de nieuwe CD - ook tijdens het optreden deden de oude nummers het nog altijd beter dan de nieuwe - maar ondertussen wel van de opname van Mauro in de groep. Die mens is werkelijk geniaal, ook al ziet hij er hoe langer hoe meer uit als een landloper. En psst: naar het schijnt zouden de Evil Superstars weer gaan touren... Wordt vervolgd!

Dubbelganger van de week:


Mauro Pawlowski (dEUS)


Warren Ellis (Bad Seed)

1 opmerking:

Geert Simonis zei

Evil Superstars touren? For real?