Pagina's

woensdag, mei 05, 2010

Fak

Er zijn zo van die mensen die mij nog erger vinden dan een Vlaams Belanger. Die mij een lege fak vinden.
Nu, Michel is niet meteen de meest genuanceerde mens en zo heb ik ze wel graag. Maar toch, erger dan een Vlaams Belanger. Zou een kinderverkrachter daar onder of boven zitten? Een LDD'er? Een massamoordenaar? Iemand die geld van een bedelaar steelt?

Sjeus peoples, het gaat over de verkiezingen. In België. Federaal parlement.

Alsof dat voor echt is...

3 opmerkingen:

Michel zei

Ah, maar ht is de regering en het federaal parlement dat u kan verplichten om dingen te doen hé.

Dat mensen, ik zeg maar, naar Afghanistan kan sturen vechten. Dat kan beslissen om voor groene energie te gaan of niet. Dat een werkgelegenheidsbeleid uitstippelt. Dat beslist waar uw en mijn geld aan gespendeerd wordt.

Iemand die voor het Vlaams Belang stemt, is voor mij -- in deze oefening -- beter bezig dan iemand die niet stemt.

En nee, natuurlijk staat dat niet tussen kinderen verkrachten en moorden plegen.

Ergens tussen Dag Allemaal kopen en Annemie Peeters, misschien. :D

wobble zei

True!

Slecht voorbeelden wel.

Als iemand in het leger gaat, moet hij niet zeuren dat hij moet gaan vechten. Ik ben tegen het leger (zoals het nu is), maar ik moet er wel belastingen voor betalen. Een (populistisch) voorbeeld: ik ken iemand die in het leger zit. Bij een blaaskapel. Hij reist elke dag van Limburg naar West-Vlaanderen (betaalde uren en gratis treinabonnement), repeteert een uur, eet, repeteert nog een uur en vertrekt terug naar Limburg (wederom, betaalde uren). 9 to 5 dik betaald, twee uur gewerkt en nog gratis gegeten ook.

De regering heeft de laatste jaren geen werkgelegenheidsbeleid uitgestippeld, ondanks alle beloftes. Tenzij je het leger een vorm van werkgelegenheid beschouwt misschien.

Groene energie? Laat me niet lachen.
De regering besliste dat kolen verbranden groene energie is.
Er worden subsidies gegeven voor zonnepanelen, terwijl die vol zware metalen zitten. Er zijn subsidies voor auto's op batterijen, terwijl de energie die in de aanmaak van zo'n auto gestopt wordt vele malen groter is dan in een gewone, om nog maar te zwijgen van wat in die batterijen zit.
Of vallen deze voorbeelden onder de tewerkstellingsmaatregelen?
Er zijn geen subsidies voor het installeren van LPG, terwijl dat een veel groenere maatregel is (bestond van 2001 tot 2003 en toegegeven: Groen is voor herinvoeren). De taksen op LPG brengen niet veel op natuurlijk.

Er zijn natuurlijk ook één of twee goede groene maatregelen: premies voor isolatie, zonneboilers, groendaken, regenputten, enzovoort. Zo blind ben ik nu ook niet. Een verzuurde mens zou wel eens kunnen vinden dat dat schaamlapjes zijn.

De regering heeft nauwelijks macht, de macht zit bij de lobby's en de drukkingsgroepen.

Steven zei

Ik zie u nog een maagzweer krijgen...