Pagina's

vrijdag, mei 28, 2010

Muskietennet4Life

De kater van de Quiz4Life is al een tijdje weggespoeld. Het amateurisme van de professionelen die er zich mee bezig hielden zindert nog na, maar we kunnen er al eens om lachen.
Waarvoor hebben we het nu allemaal gedaan? Voor muskietennetten natuurlijk. Zorgen dat de arme negerkens van Afrika niet meer door boze muggen gestoken worden en malaria krijgen.
Miljoenen, zoniet honderden muskietennetten werden naar Afrika verscheept en aan de negerkens uitgedeeld. Gratis. Nu heeft zo'n negerke wel meer problemen dan een zoemende mug. Hij heeft ook honger. Wat doet een mens die honger heeft? Hij kweekt kiekens. Kiekens zijn stomme beesten, maar die zijn ook weer niet zo stom dat ze op een stukje grond blijven zitten wachten tot daar ene met zijn hakmes komt aangestapt.
Wat doet een negerke met een paar kiekens die voortdurend proberen te ontsnappen? Hij zet kiekendraad.
Probleem: Bekaert heeft nog altijd geen Afrikaanse afdeling. Wat doet zo'n negerke dat wat slimmer is dan de rest? Hij maakt van zijn muskietennet een prima kiekenskot. Slim he.

Ik zuig helemaal niets uit mijn duim: het stond in The Citizen.

2 opmerkingen:

Jan Koko zei

wel, wel, gelijkgestemde zielen denken niet alleen gelijk, ze schrijven ook gelijk: http://jankoko.blogspot.com/2010/05/muskietendraad-en-kippennet.html

wobble zei

daar kwam de inspiratie natuurlijk vandaan.