Pagina's

donderdag, juli 29, 2010

Pimpelpop

(opgelet, lang bericht, niet voor mensen met een attention span die even lang is als die van de gemiddelde Carassius auratus auratus) (ja lap, we zijn er al een deel kwijt)

Er wordt beweerd dat er mensen zijn die kaartjes hebben voor Pukkelpop. Eén of twee of zo. Uiteraard zal de grote pubermassa weer massaal uit de bol gaan voor de Blink 181's en Limp Biscuits van deze wereld. Maar er komen ook goeie groepen.

De line-up is ondertussen wereldkundig gemaakt op de website en leert ons meteen dat er keuzes gemaakt zullen moeten worden. En dat we vroeg thuis zullen zijn op zaterdag. Dit is een uitermate bijzonder persoonlijke greep uit het aanbod. Het staat u natuurlijk vrij om naar de slechte bands te gaan kijken.

Donderdag

13.35-14.15 De Jeugd van Tegenwoordig. Behoorlijk onderbroekenlollig, maar ze hebben heel wat nummers die swingen als een tiet. En een neger. Komt dat zien. (Main stage)

14.20-15.00 Tame Impala. Komen helemaal uit Peurf in Australië om hun psychedelische hypno-groove melodische rockmuziek (wij verzinnen niets) te spelen. Dan ga je toch niet naar Kapitan Korsakov uit Gent kijken zeker. Dat had je maar op de Gentse Feesten moeten doen. Tame Impala vonden een Koen De Graeve look-a-like voor hun videoclip (als je van ver kijkt, met je ogen als spleetjes). (Club)


15.20-16.05 I Blåme Coco. De dochter van Sting. Hola, alvorens weg te lopen, nog even verduidelijken: werkte al samen met Robyn, Miike Snow en La Roux. Stevige popmuziek. Misschien kunnen we al een eerste dansje placeren. (Dance Hall)


17.45-18.25 Megafaun. Voorlopig nog onbekend, maar dat zal snel veranderen. Justin Vernon, die van Bon Iver, zat ooit bij DeYardmon Edison. Hij ging weg, de rest bleef en veranderde zijn naam in Megafaun. Need I say more? Oh, u staat al aan de ingang van het Chateau.


18.40-19.25 Black Rebel Motorcycle Club. Alias "Eerste Hoogtepunt Van De Dag". Onze oren worden al vochtig van de anticipatie. Hopelijk staat de Marquee niet te dicht bij het hoofdpodium. Wie weet gaan The Kooks en hun kleuterpuberpubliek lopen van schrik.


17.45-18.25 Band Of Skulls. Mochten ooit touren met The Dead Weather en dat is geen toeval. Ondanks het feit dat ze met drie zijn refereren ze naar -of beter- pikken ze schaamteloos de sound van The White Stripes. Maar dat let niet dat er een feestje gebouwd mag worden in de Club.


18.40-19.25 Band Of Horses. Zoveelste indiegroepje uit Seattle. Seattle, dat is zo'n beetje het Gent van de VS. Iedereen koopt er een gitaar en vormt een bandje. Wie geen gitaar kan spelen, koopt een basgitaar en vormt een bandje. Wie geen basgitaar kan spelen wordt zanger van een bandje. Wie niet kan zingen wordt manager van een bandje. Wie zelfs geen manager kan worden, wordt criticus. In ieder geval, het is dit of Blink 182. Of Kelis. Geloof mij, daar wil je niet gezien worden. (Marquee)


20.30-22.30 Iron Maiden. Behoeft geen voorstelling. Eddy is waarschijnlijk het aaibaarste monster ter wereld en de zanger doet van goeie doelen. Hell, hij heeft zelfs geen lang haar. Run! To the hills! Al wordt dat moeilijk in Limburg. Hoewel: wist u dat het hoogste punt van Vlaanderen in Liburg ligt? Ha!
Niet te verwarren met Iron Muide, trouwens.


Daarna wordt het kiezen.
22.30-23.30 Goldfrapp, 23.05-00.05 Garcia plays Kyuss of 22.55-23.55 Fuck Buttons. De eerste twee heb ik al ooit aangeschouwd. Als Alisson Goldfrapp er geen zin in heeft wordt het behoorlijk boring. Kyuss viel bijzonder mee in Vooruit, afgelopen voorjaar. Fuck Buttons slaan in op je trommelvliezen met een behoorlijk -euhm- experimenteel geluid.


Ook bij de afsluiter moet er een hartverscheurende keuze gemaakt worden. Het feestje van 01.00-02.00 The Flaming Lips of de nog-net-niet-doorgebroken-maar-dat-kan-niet-lang-meer-duren-wegens-lichtelijk-fenomenaal 00.55-01.55 These New Puritans (met vijftienkoppig strijkersensemble?). Wie hen nog niet aan het werk zag, kan ik van ganser harte aanbevelen om eens in de Marquee of (vooral) het Chateau binnen te stappen en je te laten overweldigen.Daarna mag u naar de camping. Beloofd. Alwaar er drie zatte pubers tegen je tent staan te pissen en een andere in je slaapzak gekotst heeft. Wij opteren voor hotel P.

Vrijdag

De beste Pukkelpopdag is dan al voorbij. Waar het op vrijdag van Marquee naar Chateau en van Main stage naar Dance hall hollen wordt, kan er op vrijdag tenensletsend gesloft. Er zal zelfs tijd zijn om eens een hapje te eten en een pintje te drinken.
Henry Rollins is nog altijd kwaad op de wereld en iedereen die er op woont, Kate Nash doet alsof ze rock'n'roll is en Ou Est Le Swimming Pool zou beter evenveel inventiviteit in hun muziek steken als ze in hun groepsnaam staken.
Een kort bezoekje aan 13.30-14.00 Gili in de Wablief?! behoort evenwel tot de mogelijkheden.


15.05-15.45 Blood Red Shoes zou een eerste lichtpuntje moeten worden op deze vrijdag. De zoveelste band die maar uit twee leden bestaat. Maar om Laura-Mary Carter te zien moet een mens een kleine moeite doen, nietwaar?


Vorige week zagen wij nog een volwassen man met een T-shirt van White Lies rondlopen. We zullen het maar op de Gentse Feesten steken. In ieder geval kan u daar niet heen, want u moet naar de Club voor 16.40-17.20 Avi buffalo. Dit piepjonge (één van de leden gaat nog naar school) bandje uit Californië kreeg een serieuse boost door StuBru en mag komen bewijzen dat ze die ook verdienen.


Nadat we een beetje staan lachen hebben met 18.05-18.55 Foals en ons wat ergeren aan het kleine Wablief?!-tentje waar 18.30-18.15 Dez Mona ten dans speelt, kunnen we eens gaan kijken naar die mijnheer met zijn baard. 18.50-19.50 Eels oftewel Mark "E" Everett oftewel de man wiens familie, vrienden, kennissen, huisdieren en schotelvod allemaal binnen de kortste keren het loodje omleggen, het bijltje begraven en Maarten pijpen. Benieuwd wie er die dag aan moet geloven. Maar niettemin: droef- en geestigheid troef.En dan is het tijd voor een danske! 19.55-20.45 Hot Chip mag komen bewijzen waarom hun nummers van oorworm doen (Dance Hall). Hot Chip doet ook van Insluiten op verzoek uitgeschakeld dus ge zult zelf ne keer naar Youtube moeten surfen. Hoe ge wilt niet? Lege fak!
;-)

Na een obligaat bezoek aan 20.45-21.35 The Tallest Man On Earth (man met gitaar doet Johnny Cash, maar dan in het slecht),


is het tijd voor een uitstapje naar de Club waar 22.30-23.10 Beach House zijn succesvolle passage van het voorjaar in Vooruit mag overdoen. Toen gemist, wegens een ander concert, maar dit keer staan we op de eerste rij. Of de tweede, dat kan ook. Aanrader!


23.30-00.30 The XX hoeven we niet meer voor te stellen. Na hun cover van Florence + The Machine die Candi Station coverden hebben ze de wereld veroverd. Zelfs! Le Grand Mix in Rijsel was uitverkocht eerder dit jaar.


Na The XX gaan we nog even onze benen weggooien op de tonen van 23.55-00.55 Richie Hawtin die Plastikman presenteert. Minimalistische techno uit Detroit. Klassieke muziek op een popfestival, het moet kunnen. (Dance Hall)


00.40-01.40 Holy Fuck speelt "experimentele rock". Het experimentele zit er hem in dat ze ook al eens een projector of een schoenzool als instrument durven te gebruiken. Dat levert leuke niet-digitale effecten op. Nog nooit live aan het werk gezien, maar niettemin benieuwd. Hun naam is in ieder geval choquerender dan hun muziek.


Zaterdag
Terwijl het publiek al behoorlijk begint te stinken, stappen wij fris gewassen en ontbeten het festivalterrein op. We hoeven ons niet te haasten, want pas rond 13.50-14.30 treedt Die Antwoord op. Iedereen heeft uiteraard al de marginalenfilmpjes op Youtube gezien, wij gaan eens checken of het ook muzikaal iets voorstelt. Wellicht niet. (Dance Hall)

15.10-15.55 Surfer Blood mag zich verheugen dat er op dat moment niets anders interessants bezig is. (Marquee) Neen, die van Benidorm Bastards gaan we niet beluisteren.


Een Belgische groep die we die dag wel verblijden met bezoek: 16.15-17.00 Drums Are For Parades maken teringherrie! Maar dan die van de luide soort.


Aangezien dubstep nogal 2008 is, slaan we 17.10-18.40 Martyn over. Aangezien indiefolk nogal 2009 is, slaan we ook 16.50-17.40 The Low Anthem over. Aangezien nu-metal nogal 1998 is, slaan we zeker 17.45-18.35 Ill Niño over.
18.35-19.25 Two Door Cinema Club maakt volgens Wikipedia electropopindierock. Wij dachten van niet. Het klinkt als Vampire Weekend op speed. En iedereen weet natuurlijk dat Vampire Weekend klinkt als Paul Simon op speed, maar dan in het slecht. Festival zouden met een doorspoelknop aangeboden moeten worden. Er zal niets anders opzitten dan naar de ladies te gaan kijken in de Boiler Room. U dacht toch niet dat we daar voor de muziek binnen stapten?

19.25-20.25 The National staat later dit jaar in een hopeloos uitverkochte AB. Wij gaan alvast eens kijken op welk moment we onze shogaze-modus aan moeten zetten.(Main Stage, of all places...)


20.25-21.15 Au Revoir Simone: dream-pop-indie-pop-rock. Wie verzint dit soort termen? In ieder geval, de meisjes hebben al redelijk wat filmscores gehaald. Misschien moeten we toch eens gaan zien.


Als 21.20-22.30 Queens Of The Stone Age doen wat ze moeten doen -rock ende roll- dan zijn we al lang content. Wisselen geniale nummers af met banale, maar we kunnen er niets aan doen: sedert Joshua Homme ons jeugdig hart sneller liet slaan bij Kyuss, hebben we een boontje voor de man. Mocht God bestaan, hij programmeerde de heren Garcia en Homme op dezelfde dag en hij liet hen vergeten dat ze een beetje ruzie hebben. Chokri, God in het Klein, koos echter voor twee aparte dagen... Jammer. Hopelijk mét Dave Grohl, al durven we zelfs daar niet teveel op te hopen.


En toen? Toen waren we vroeg thuis.

Zondag
Hopelijk serveert hotel P. spek met eiers op zondagochtend (hint). Daarna kunnen we uitgeslapen, fris gewassen en moe maar voldaan naar huis terugkeren.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hotel P heeft het begrepen.
Spek en eieren zal het worden.
Groetjes

wobble zei

Het is dan ook een super hotel :-)