Pagina's

vrijdag, juni 01, 2012

The Quiet Ocean

We rijden naar de Stille Oceaan.Onderweg wanen we ons af en toe in de Provence: massaal veel druivenranken, mega-grote fruitplantages, lekker weertje, fruitverkopers naast de weg,.... 
We kuieren een avondje langs het strand van Santa Cruz en bestuderen de zeeleeuwen, die op onverklaarbare wijze op betrekkelijk smalle, maar vooral hoge balken liggen te knorren.
We plannen om de dag erna een zeekajak te huren en wat te dobberen tussen de zeeleeuwen (en hopen stiekem een walvis te spotten die door de Monterey Bay trekken).

Die ochtend zien we de oceaan nauwelijk van de mist. Dat komt wel vaker voor, het water is daar heel diep en koud. Vandaar. Blijkbaar. Dat kajakken zal niet doorgaan dus we rijden naar San Francisco.

Aangekomen in SF rijden we eerst naar Golden Gate Bridge, uiteraard! Mooi bouwwerkje! We doen een heel stuk van de 49mile route. Dat is een uitgestippelde (en helaas ook soms een gesaboteerde) route waar je langs de mooiste plekken van de stad rijdt. De stad is precies ook wel iets groter dan Gent. 
San Francisco is vooral gekend om de Golden Gate Bridge, Alcatraz, Chinatown en de kabeltrams. Chique dinges allemaal.

De rest van onze 3daagse van San Francisco doen we met het openbaar vervoer. We hadden ooit eens in onze zotte kop gestoken om fietsen te huren, maar het is daar hier en daar toch wat té steil precies. Wat een idee!

San Francisco is nog wel een stad waar we in zouden kunnen wonen. Een beetje gelijk Gent, maar dan groot. En met een Chinatown ipv een Sleepstraat, een Golden Gate Bridge ipv een fietsersbrugske, een heel trolleynetwerk ipv 'de 3', Alcatraz ipv 'de nieuwe wandeling', en hier en daar wat bergen ipv 'de blandijn', 100den clochards ipv eentje aan de Delhaize... Er valt over na te denken.
Een bezoek aan Alcatraz is trouwens écht de moeite waard, ook al houden we meestal niet van de typisch toeristische activiteiten. Indrukwekkende locatie, het moet wat geweest zijn, niet eens zo lang geleden.

Einde.
Snif.
Many Ploppies
Santa Cruz. Bwa.

Lazy Tuesday afternoon

Red Gate Bridge

Is it a bird?

Flipper!

Golden Gate Bridge

Painted Ladies. Van voor naar achter, van links naar rechts..

Goed dat de straten recht zijn.

Openbaar vervoer pak je hier in stijl.

Wandelen doe je hier in steil.

Wie niet braaf is...

Uitzicht vanop Alcatraz. De bravekes mochten af en toe eens kijken.

Cellekes

Alcatraz van buitenaf

Ja dàt is erom vragen he.

Alcatraz3 opmerkingen:

Jan Koko zei

Prachtig W&W,

ik dacht altijd lui en lekker Amerika te sparen voor na mijn pensioen en het meer avontuurlijke werk nu te doen, maar je hebt me bekeerd.
De Westkust staat vanaf nu op mijn lijstje (maar dan wel op een Harley)...

wendieke zei

Tiens, en wij maar denken dat je naar Afrika trok om lui te zijn...

Jan Koko zei

ja ja, weblog nieuwe stijl maar komen er ook nieuwe posts?