Pagina's

woensdag, maart 06, 2013

Intrigerend

De hond overdag uitlaten is duust keer spannender dan 's morgens en 's avonds.

9u30, Bijgaardepark.
Een man - ergens in de 40 schat ik - staat een fris blikje bier te drinken aan de speeltuin. Een halve liter. Het is altijd ergens borreluur op aarde en het aperitief komt zelden te vroeg.
Wat verderop aan de speelberg staat een jongeman, ongeveer 15 jaar oud. Ik hoor in de verte het vreselijke geluid van een gsm die veel te luid muziek afspeelt op zijn boxje van anderhalve watt. De jongeman zegt iets tegen iemand buiten beeld en verdwijnt zelf ook. De muziek (nu ja) sterft uit. We wandelen in stilte voorbij de speelberg. Even het park verlaten om de hond in het hondentoilet te laten doen wat honden goed kunnen en dan terugkeren.
Vier jongemannen van het type Gentse Turk komen op dat moment van de berg en lopen in de richting van de man. Ik verwacht afpersing, happy slapping of op zijn minst een vorm van verbaal geweld. Maar de vijf lijken elkaar te kennen. De man stopt zijn plastic tas zelfs in de handen van één van de jongemannen. Vrolijk lachend verlaten ze de scène.

Ze wandelen langs de spoorweg, kruisen de Heernislaan, slaan links af en stappen even verder het Instituut Bert Carlier binnen...

Ik vind dat intrigerend.

Maar wat lezen we op de website van de school? Dat het belangrijk "is dat de leerstof en de activiteiten aansluiten bij het “echte” leven, waar het accent ligt op het verwerven van sociale vaardigheden die nodig zijn om zelfstandig te functioneren.". Het was ervaringsonderwijs natuurlijk! s' Morgens pintjes drinken in het park. Hoe "echter" kan het leven worden?


Geen opmerkingen: