Pagina's

donderdag, februari 14, 2008

Een boontje voor de Vooruit


De fenomenale feminatheek hoeft geen voorstelling meer. Sedert enkele weken is heel Vlaanderen en omliggende straten bekend met de vetzakkerij van LP Boon.

De tentoonstelling "vieze" prentjes en krantenknipsels mocht niet in Antwerpen. Daar had men Ludo Helsen voor.

Nu ja, ik vind ook dat je je vragen kan stellen bij de kwaliteit van dergelijke tentoonstelling. Als ieder ander elke dag minutieus blote vrouwenfoto's uit de krant zou knippen zou hij/zij als viezentist bestempeld worden. In het geval van Boon is het bijna kunst. Maar zolang niemand manu militari naar die foto's moet kijken, kunnen we niets tegen zo'n tentoonstelling hebben. Geef toe, de foto's zien er zediger uit dan de gemiddelde reclame voor Fa of Actieve Bifidus.
En ik blijf bij mijn stelling: er bestaat niet zoiets als "functioneel naakt". Functioneel naakt is een uitvlucht om blote mensen af te beelden. Een geweldige uitvlucht, dat wel.

Wat lezen we vandaag in de krant? Die van de Vooruit gaan nu de foto's tentoonstellen op 4 april. En aangezien Ludo Helsen niets te vertellen heeft in Oost-Vlaanderen voelt het Zwart Behang zich geroepen om hier als zedenpolitie op te treden. (Waarom denk ik nu plots aan prins Filip? Oh ja, porrrno is foei!) Het VB dreigt ermee de subsidies af te pakken van die stoute Vooruit en de politie langs te sturen. Want er zouden wel eens minderjarigen een tepel kunnen zien. En erger: afgebeeld worden. Jaja beste lezer, Boon was niet vies van een groen blaadje in het pre-Dutroux-tijdperk. Sla er "Eens, op een mooie avond" maar eens op na.

Het is een kwalijke evolutie dat de puriteinen het gedaan krijgen dat het bloot (of naak, zo je wil) verboden wordt. Dat de paus vijgenbladen op klassieke beelden laat zetten, daar kan een mens nog enigszins begrip voor opbrengen. We willen immers geen geile nonnen in het Vaticaan. Maar dat een kind tijdens zijn jonge leven meer moorden dan tieten ziet, daar kan mijn simpele verstand niet bij. Laat een lijk zien om 18u op tv en er kraait geen haan naar; laat een vrouwenborst zien en het land staat in rep en roer.

Soit, aangezien ik vanaf 1 maart in het socialistische bolwerk aan de slag ga, zal ik wel moreel verplicht zijn om de tentoonstelling te gaan bekijken. Spijtig... ;-)

Tot zover deze lezing.

Geen opmerkingen: