Pagina's

dinsdag, april 21, 2009

Oude Vlaamse streekgerechten

Een gesprek, in een willekeurig café. Ik wil en kan het u niet onthouden en wellicht kan één of andere minder getalenteerde comedian (waar zit je, Thomas Smith?) er iets mee aanvangen.

Ik poog een reconstructie:
- "Af en toe doen ze eens zotjes in het bedrijfsrestaurant en dan wordt er eten rond een bepaald thema geserveerd. Iets rond Ethiopië (1 rijstkorrel) of Herwig Van Hove (gemarineerde speklappen) of zo. Dan krijg je op maandag bijvoorbeeld een aangepast vleesgerecht, op dinsdag is het visgerecht speciaal en op woensdag wordt de vegetarische schotel aangepakt. Maar er is altijd een alternatief, je kan doorheen de twee andere opties laveren en zo het thema ontwijken of desnoods een broodje nemen.
Vorige week was het Vlaamse week. Een hele week alleen maar oude Vlaamse streekgerechten. Geen uitweg, je zou eten wat de pot schafte. Het vleesgerecht was bloedworst. Bloedworst!! Het visgerecht was stokvis! Dat kan je nauwelijks vis noemen."
- "En wat was de vegetarische schotel? Tofu op grootmoeders wijze?"

*strijk*

Geen opmerkingen: