Pagina's

zaterdag, december 22, 2007

Examens

Binnenkort nieuwjaar. We zetten het nieuwe jaar in met zomaar eventjes 6 examens. De vakken kunnen onderverdeeld worden in verschillende grootheden van interessantheid.

Zo hebben we bvb. 'politieke en sociale geschiedenis' (van Europa in het algemeen en onze contreien in het bijzonder). De docente slaagt er telkens in om een publiek dat op zaterdagochtend om 8u30 na een te korte nacht met te veel alcohol in de klas zit te boeien met haar onwaarschijnlijk hilarische vertelstijl, zonder het aspect informatieverstrekking uit het oog te verliezen. Mensen met vrijstellingen volgen haar vak. Dat betekent toch al iets, nietwaar?

Aan de andere kant "moet" ik ook het vak 'administratief recht' volgen om een beter ambtenaar te kunnen worden.

Een voorbeeld uit de cursus:
Het administratief recht kan formeel worden gedefinieerd als het deel van het staatsrecht dat de bestuurlijke bedrijvigheid regelt van de overheid of de acties en de handelingen die van een administratief orgaan uitgaan.

Volgens mij is het vak recht - zeker het administratief recht - uitgevonden door iemand met een grondige haat tegen de menselijkheid. Een ongelukkige jeugd, slechte vrienden, alcohol en drugs, een pijnlijke vechtscheiding, gepest op het werk,...

Geen opmerkingen: