Pagina's

zaterdag, augustus 09, 2008

Wales (1)

Om 4u45 loopt de wekker af. We moeten namelijk rond 9u in Calais zijn voor de overzet. Voor wie dat niet zou weten, 4u45 is ontieglijk vroeg. Iets voor zes zitten we in de auto en onder een pril lentezonnetje tuffen we richting Calais.

Na een voorspoedige reis komen we aan. Veel te vroeg natuurlijk, het is amper 7u30. Maar goed, Ploppie moet nog goedgekeurd worden voor de overzet. De Britten hebben de belachelijke quarentaineregels afgeschaft, maar je moet nog altijd aan belachelijk veel regels, inentingen en tekenproductjes voldoen voor je het water over mag. De mijnheer controleert het paspoort van Ploppie en dan blijkt dat er een regeltje en een stempeltje te weinig in vermeld staan. Daar gaat onze reis. Niets aan te doen. Ploppie mag niet mee.

Tenzij... we onze dierenarts een fax kunnen laten sturen waarin hij verklaart dat Ploppie helemaal voldoet aan de reglementen en we daarna in Calais nog een dierenarts vinden die die fax officieel wil bekrachtigen...

We besparen u de details, maar om 9u15 rijden we in het treinstel. De trein vertrekt stipt om 9u42 en om 9u10 komen we aan in Folkstone. Jaja, herlees die vorige regel nog maar eens.

In Brittenland straalt het zonnetje al iets minder en nog voor we Londen voorbijrazen is het aan het motregenen. Gelukkig stopt het al snel met motregenen en begint het te gieten...

Wales is eigenlijk helemaal niet zo ver, want rond half drie komen we aan in ons -ehm- charmante appartementje. Maar het zicht is schitterend! Hieronder een blik op Ysgyryd Fawr.Oh ja, dat links rijden heb ik al bijna helemaal onder de knie. Zolang er ander verkeer is tenminste. Zodra er niemand te bespeuren is op de landweggetjes, dwaalt mijn stuur nogal snel naar rechts af. Fingers crossed.

Geen opmerkingen: