Pagina's

zondag, augustus 24, 2008

Wales (14)

We verlieten Abergavenny na lang en uitvoerig afscheid van Sandra. Sandra en Chris zijn heerlijke mensen. Genieten van het leven en al. Ze zijn gepensioneerd, maar weigeren om te stoppen met werken, golfen, reizen en plezier maken.
De ochtend van ons vertrek scheen de zon alsof ze ons op andere gedachten wilde brengen. Voor het eerst deze reis liepen we rond in short en sandalen.

We zouden dus naar het noorden trekken. Onze volgende cottage lag vlakbij Conwy. Omdat we een hele dag hadden om daar te raken, wilden we ook nog wat van het Welsche land genieten. Met de auto rijden kan ook reizen zijn.
Op de kaart hadden we gezien dat één van de toeristische hoogtepunten halfweg lag: Llanddewi Brefi, (De Walen hebben een chronisch overschot aan medeklinkers) thuis van Daffyd, the only gay in the village.

Omdat het gemeentenaambord zo ongeveer het interessantste in Llanddewy is, reden we verder naar Aberystwyth, een kuststadje met een kasteel. Of wat daar van overblijft.

Naast het kasteel ligt een speeltuin annex kerkhof. Een vreemd zicht is het, om grasperken met spelende kinderen omzoomd te zien met oude grafstenen.

Geen opmerkingen: