Pagina's

dinsdag, augustus 05, 2008

Sonic Youth

Sonic Youth is de beste band van de wereld. Daar bestaat geen discussie over. Geen discussie, zeg ik u!
Een concert van Sonic Youth kan meevallen, maar ook zwaar tegenvallen. Ooit zag ik ze op Torhout/Werchter (jawel, ik word oud). Twee keer zelfs, de zaterdag in Torhout en de zondag in Werchter.

Jaja, we waren zot, jong en verliefd. Maar dat is een ander verhaal.
Nu ik erbij stilsta, dat is deze zomer exact 15 jaar geleden. Boudewijn is die zomer ook gestorven. Memories, memories...

Soit, we drijven af. Op T/W suckten ze zwaar. Sonic Youth is immers geen groep die je om kwart na drie in de namiddag laat optreden.

Daarna zag ik ze nog wat keren, her en der in het land. De laatste keer was vorig jaar, toen passeerden ze op Pukkelpop. En toen speelden ze Daydream Nation. Daydream Nation is zowat mijn favoriete cd aller tijden. U kan zich voorstellen dat ik enorm uitkeek naar dat concert. En ze stelden geen nanoseconde teleur. Waanzinnig concert, mét bisnummers.

Hedenavond spelen ze ten dans in Lokeren. En wat lees ik op de site: ze spelen Daydream Nation! Hiphoi.

Hier zit een tevreden, maar vooral popelend man. Misschien moeten we toch maar wat vroeger naar Lokeren vertrekken. Ik zag ook dat er om 14u al een fuif begint voor verstandelijk gehandicapten. Uit de toon zullen we alvast niet vallen.
Oh ja, er gaan ook wat mensen mee die Sonic Youth nog niet zo goed kennen. Dat wordt weer lachen.

1 opmerking:

Shi Meng zei

The Velvet Underground is de beste band van de wereld :p