Pagina's

zondag, juni 21, 2009

W² in Toscane (8)

Woensdag bezochten we Pisa. De stad van de scheve toren, mocht dat niet duidelijk zijn. Pisa heeft heel wat te bieden en eigenlijk is de scheve toren (prachtige toren trouwens) zoiets dat je als kind leert kennen en waarvan je denkt: ach, dat hoef ik toch nooit te zien. Op een dag sta je naast die toren en blijkt dat hij echt wel gigantisch scheef staat. Een meter of 4 uit het lood. En wat heel vreemd is... Of beter, er zijn twee dingen vreemd:
1. Tijdens de bouw hebben de bouwmeesters geprobeerd om iets aan de situatie te veranderen, waardoor de toren ook echt scheef is. Niet gewoon scheef hangt, maar ook scheef gebouwd werd. De toren helt naar boven toe minder over.
2. ook het grondvlak van de toren werd scheef aangelegd. Rond de toren ligt een plaveisel, dat even sterk afhelt als de toren zelf. Alsof niet geweten mag zijn dat de toren in de grond zakt.

In Pisa aten en dronken we frisse rode wijn. Wendie had een klein beetje last van de frisse rode wijn en daarom gingen we nog even een frisse neus halen aan de kust.Helaas lag die kust vol met rotsblokken en was het niet echt mogelijk om ook frisse voeten te halen. Daarna reden we terug fattoriawaarts.


De scheve toren van PisaDie "scheve" toren... allemaal gezichtsbedrog. Die toren is kaarsrecht.De scheve spar van PisaDe obligate "kijk, ik doe alsof ik de toren recht hou"-foto

Geen opmerkingen: