Pagina's

woensdag, augustus 12, 2009

Rotzooi verkocht (en weggegeven)

Twee dagen opgestaan om 6h30. Twee dagen alles buiten gezet dat al jaren op zolders en in kelders stond te vegeteren. Unisex kleren die in de jaren '90 al ouderwets waren. Boeken die we nooit meer zouden lezen. Twee dagen prijzen en prijsjes roepen, afdingen, pingelen, zagen, neuten, lol maken, cadeautjes uitdelen,...
...lol maken...
Sommige mensen zijn meesters in het pingelen, bij anderen is het zo zielig dat je er bijna medelijden mee krijgt. Bijna.
Een printer-scanner-fax-kopieerapparaat van hoop en al een jaar oud dat meer dan 250 euro kostte. "Ik geef 10 euro!" "Mijnheer, mij niet beledigen hé." De man - een oude verrompelde grijsaard - is vijf keer komen kijken of het ding er nog stond en begon telkens te zeuren over de prijs. Foute tactiek.
...bij anderen is het zo zielig...
Een (ietwat sjofele) man poogde zaterdagavond, vlak voor afsluiten, een traditionele truc: "ik heb maar 15 euro mee." "Het ding kost 25 euro." "Maar ik heb echt maar 15 euro mee." "Jammer, dan verkoop ik het morgen wel." Plots had hij toch nog 5 euro extra mee. Sarah was zo ontroerend gelukkig dat de man vanaf nu warm zou kunnen eten. Op zondag zagen we dezelfde man met enkele kookpotten op stap en hopla, weer ontroering. "Oooh, kijk, hij gaat koken..." En maar beweren dat ze die zonnebril ophad vanwege een ooginfectie. ;-)
...unisex kleren die in de jaren '90...
Zondag, rond een uur of drie, was onze goesting volledig verdwenen. Ze zat ondertussen in het Astridpark. Er stond nauwelijks iets dat geld waard was en toen hebben we alles netjes naast elkaar gezet met de mededeling: neem wat je wil, betaal wat je wil en stop het geld in de brievenbus. Drie uur later zat er ruim 20 euro in de brievenbus, meer dan wat we nog hadden kunnen verdienen, en kon de overschot in drie kleine kartonnen dozen.
...vrije bijdrage...
De mededeling "alles gratis" was goed voor het opruimen van nog één doos. De rest ging resoluut bij het afval. Opgeruimd staat netjes.

Ondertussen...
In het Astridpark, dat elke zondag van augustus wild gaat, dronken we een Vedett en een Bionade of twee, drie. Onze rommel verkocht zichzelf. Luc Devos paradeerde in zijn zwembroek. De kindjes speelden in het plonsbadje. De Spumante werd aan 12 euro per fles verkocht.
Aan het koffiestandje voltrok zich volgend gesprek:
"We stonden vandaag op de rommelmarkt in de Forelstraat, maar we hebben alles opgeruimd om naar hier te kunnen komen. Weet je wat we zagen toen we onderweg waren? Aan een huis hadden ze alles laten staan en mocht je het geld gewoon in de brievenbus stoppen." Lachen!

Wedden dat er volgend jaar navolging is?

Des avonds kwam overbuuv' ons nog 2 euro overhandigen. Overbuuv' was meteen op onze uitstalling gesprongen, had het broodbakmachien meegenomen en een doos met Artis-Historiaboeken. Het broodbakmachien voor eigen gebruik, maar de boeken had ze nog proberen te verkopen. Ze had één boek verkocht voor twee euro. Terwijl die bij ons twee dagen aan een halve euro hadden gestaan.

De Bijbel zijn we zélfs niet gratis kwijt geraakt... Ook niet aan overbuuv'.

Geen opmerkingen: