Pagina's

woensdag, februari 17, 2010

Albert I en het Lam Gods

Het volgende verhaal kreeg ik ooit te horen van RS (om evidente redenen anoniem). Ik onderzocht het verhaal op waarheid en er is geen speld tussen te krijgen. Ik kan het jullie niet onthouden, ook al vrees ik vanaf nu voor mijn leven... De waarheid werd lang genoeg onrecht aangedaan.

Vandaag is het exact 76 jaar geleden dat Albert I met een bots van de rots donderde in Marche-les-Dames. De ware toedracht van dit drama kom je nu te weten.

Rechtvaardige Rechters
In de nacht van 10 op 11 april 1934 werden de panelen van Sint-Jan-de-Doper en de Rechtvaardige Rechters stoutmoedig gestolen uit de Sint-Baafskathedraal in Gent. Maar waarom?
Koningin Elisabeth was razend na een amoureuze escapade van Albert. Ze was zo kwaad dat ze Albert uit de weg wou ruimen. Leopold III zat ook al een tijdje te azen op de troon en had Duitse sympathieën (hij ging ooit naar Berchtesgaden om met Hitler te onderhandelen). Leon Degrelle, Nostradamus en Jan van Eyck hebben er ook meer mee te maken dan de geschiedenisboeken ons doen geloven. Deze mannen waren al jaren bezig met het complot. Dat we dit tegenwoordig niet weten, komt door een uitstekende geschiedvervalsing, gecreëerd om ons op een dwaalspoor te brengen.
Zo ook de teruggave van Sint-Jan-de-Doper: een mistgordijn om de ware toedracht te bedekken.

Het Complot
De wraak van een bedrogen vrouw kan vreselijk zijn. Elisabeth overtuigde Leopold, haar zoon, om de mannen van Rex, gesteund door Hitler, in te huren om Albert dood te schieten. In ruil voor de steun kreeg Hitler een eerste stuk van het Lam Gods. Hitler moest ook beloven om België links te laten liggen bij zijn plannen om Europa te veroveren. Als hij zich aan zijn belofte hield en er nog wat koppen gerold waren, zou hij de rest van het Lam Gods krijgen.
1940: bij de Duitse inval wordt het schilderij naar Pau (Frankrijk) gebracht van waaruit Duitse troepen het in 1942 meenemen voor Hitlers geplande kunstencentrum te Linz. Voila! Hitler hield zich uiteraard niet aan zijn deel van de belofte, maar vond toch dat hij recht had op het hele Lam Gods.

De Moord
De feiten: Albert wordt door het hoofd geschoten, in een laken gewikkeld en naar Marche-les-Dames gebracht, alwaar de moordenaars het lijk van een rots gooien om de hoofdwonde te verklaren.
Dat de moord tot in de hoogste kringen gekend was, is duidelijk: er werd nooit een lijkschouwing uitgevoerd.

De Voorspelling
De charismatische katholieke omgeving van Elisabeth bracht daarmee een aangekondigde dood tot uitvoering. Het paneel van de Rechtvaardige Rechters was niet zomaar een aanbetaling. Het hele paneel was een voorspelling! Nostradamus en Jan van Eyck hadden de dood van Albert I respectievelijk voorspeld en in beeld gebracht.
Het bewijs: de rots van Marche-les-Dames, de plek waar Albert van de rots "viel", staat op het paneel.
Dat Leopold mee in het complot zat wordt bewezen aan de hand van de kopie. Om één of andere bizarre reden heeft de kopiïst het hoofd van Leopold geschilderd als één van de "rechtvaardige" rechters. Hij is verraden, kon geen kant meer op en zijn entourage ensceneerde de hele koningskwestie zodat hij kon/moest aftreden.

Arsène Goedertier?
Wat heeft Arsène Goedertier hier nu allemaal mee te maken? Goedertier is de vermoedelijke dief van de panelen. Hij heeft op zijn sterfbed aan een vriend verteld dat alleen hij weet waar het paneel zich bevindt...
Welnu: Goedertier is etymologisch gelijk aan Gauthier. Gauthier in 't Vlaams is Walter. Walter De Buck, afstammeling van Arsène Goedertier, wist eigenlijk al decennia waar het gestolen paneel zich bevond, maar moest van de stad zijn mond houden. Als tegenprestatie mocht hij de Gentse Feesten weer oprichten.

Het mistgordijn breidt uit
Commissaris Mortier zorgde voor een verdere uitbreiding van het mistgordijn. Hij schreef een boek, een dekmantel om iedereen op het verkeerde spoor te zetten. Het heeft echter niet veel gescheeld of het hele opzet was mislukt!
Op het einde van de Gentse Feesten van 1990 werd Walter De Buck zo zat als 100.000 Tempeliers gevonden in de laadbak van een vuilniskar (authentiek). Net voor de bak op het stort uitgekiept zou worden, ontdekten en redden de mannen hem.
Niemand weet dat hij net daarvoor - vol spijt en wroeging - met het gestolen paneel op weg was naar bisschop Van Peteghem. De bisschop had hem echter de deur gewezen, want hij wou niets te maken hebben met die geus en zijn anti-klerikale liedjes. Walter bleef die nacht rondzwerven met het paneel, raakte ook Sint-Baafs niet meer binnen om het paneel terug te plakken en is van miserie beginnen zuipen. Hij sukkelde ladderzat in die vuilniskar, hij sukkelde er terug uit, maar de vuilkar reed met het paneel naar het stort aan het huidige Sifferdok, alwaar het tussen het afval terecht kwam.

Vlindereffect
Later is in de buurt van het Sifferdok gegraven, zogezegd een dok voor de Volvo. Er is nog altijd geen paneel gevonden, de beloning kan niet opgestreken worden, de Volvo gaat failliet en de hele auto-industrie volgt.

Met andere woorden: de moord op Albert I is de oorzaak van de wereldwijde economische crisis.

Volgende keer
De ware toedracht van het mysterie van het monster van Loch Ness. Zeg maar monsters... Een verhaal van verraad en geweld, verbonden met de charismatische beweging, het Belgische koningshuis, de nazi's en de Franse president.

Tot volgende keer!

Geen opmerkingen: