Pagina's

vrijdag, februari 12, 2010

Nostalgie

Naar aanleiding van de reclame met wilde meloenen lanceren we een nieuwe rubriek.

Nostalgie!

We worden een dagje ouder (jaja, 't is al goed, stop maar met giechelen) en er waren dingen in de jaren '70 en '80 die echt fantastisch waren. Voor wie de herhalingen van Merlina gezien heeft zal dat misschien moeilijk te geloven zijn, maar het is zo. Ook de foute jaren '80 fuiven die alleen de grootste kitsch uit de periode laten horen zijn niet echt een referentie.

Gsm's hadden een draad, een macintosh was een regenjas, haar diende om te boetseren, diadeems werden door vrouwen gedragen, mp3's werden op een cassettespeler afgespeeld en sponsen broekjes vermeden uitslag na de turnles. Het was ook de tijd dat speelgoed niet na drie minuten kapot was, dat de jeugd van tegenwoordig lui en slechtgemanierd was en nog elke week naar de mis ging.

Vroeger waren sommige dingen echt wel beter. Dat gaan we vanaf nu bewijzen. Dat de reclame beter was, werd eerder al bewezen. Vanaf nu gaan we op zoek naar andere aspecten van de menselijke cultuur.

Het is des mensen om dat te doen: op tv werd in de jaren '70 teruggekeken naar de jaren '50 (Happy Days), in de jaren '80 naar de jaren '60 (The Wonder Years) en in de jaren '90 naar de jaren '70 (That 70's show). In de jaren 2000 was er nog niet echt een serie over de jaren '80, maar als je tegenwoordig de kleren bekijkt, dan vraag je je af waarom je ooit die fluoroze legging weggooide.

"Nostalgie is ook niet meer wat het was." - Simone SignoretTot binnenkort!

1 opmerking:

wendieke zei

Sponskes aan de poep! dat waren nogal eens tijden hé.