Pagina's

woensdag, februari 10, 2010

Jaaroverzicht: januari 2010

Jaaroverzichten op het einde van het jaar zijn voor watjes. Ons jaaroverzicht begint nu al. Niet in het minst omdat we binnen 11 maanden bijlange na niet meer zullen weten wat er in januari gebeurde.

Januari 2010
1 januari, 0u00m01s: Het is k!o!u!d!, maar toch beslissen we de cavakurken buitenshuis te lanceren. Gevolg: stijve tepels en een... euhm... we drijven af.
Nog op 1 januari: we vragen ons af hoe dat nu zit met die vliegende auto's, huishoudrobots en 3-urige werkweek die ons al voor het jaar 2000 beloofd waren.
2 januari: de ontmanteling en heropbouw van de kookruimte barst weer in alle hevigheid los. De nieuwjaarskater wordt verdronken.
14 januari: ondergetekende legt het meest belachelijke examen in de langdurige wereldgeschiedenis der examinariteiten af: een examen over bronnen. Studeer 300 bronnen uit het hoofd en reproduceer een lijst op het examen. Gelukkig waren we niet voorbereid.
15 januari: de keuken krijgt een nieuwe vloer. Nu ja, krijgt... Wij moeten ervoor betalen.
18 januari: de keukenmeubelen en -toestellen worden geplaatst. Rond 19h worden de werken afgerond. Alleen de dampkap wordt niet opgehangen door de meneerdemeneerdewerkmens. Goed, het spreekwoord "want denk erom: wat je zelf doet, loopt meestal verkeerd af" indachtig, doen we het dan maar zelf.
21 januari: belachelijke examens, the sequel.
V. Wat is typisch aan het interieur van een 18de-eeuwse woning?
A. Oppervlakte 4x4m, wankele tafel, krakkemige stoelen, doorgelegen bedden en kasten zonder deuren staan allemaal in dezelfde ruimte, de pannen liggen bloot en er staat een stoof in het midden.
V. Waarom is het getoonde plattegrond van Gent van 1534 en niet van een latere datum? Toon aan met een voorbeeld.
A. De Boekentoren staat er niet op.
Nu, we beheersen ons en noteren enkele serieuze zaken. Gevolg: geslaagd.
27 januari: we beslissen om een kinderquizboek te gaan schrijven. Een uitgeverij is zodanig onder de indruk van onze vragenstellerscapaciteiten tijdens de fenomenale wereldrecordpoging van Quiz for Life, dat we gevraagd worden een aardrijkskundeboek voor kinderen te schrijven. We zeggen ja, niet in het minst vanwege de bergen geld die ons beloofd worden. Nog een geluk dat we net op tijd bedachten dat "voor de eer" nogal jaren '00 is.
Net nu we ons voorgenomen hebben om volgende keer mee te doen aan 'Spunk for Life'. Wij zijn al aan het sparen. En u?
28 januari: feestje in de AB! Channel Zero treedt nog eens op. We horen dat het goed is. Daarna horen we niets meer, maar dat kan de pret niet drukken.

Een vooruitblik naar februari:
1 februari: de maand wordt ingezet op een maandag. Gelukkig is het een korte maand. In maart zal dat anders zijn.
En verder: de olijke avonturen van het Gentse Belfort, de Alvleesklier van Londen en de Kater van 28 februari.

Tot binnenkort!

Geen opmerkingen: