Pagina's

woensdag, juni 29, 2011

Fietsreis (2)

2 juni: Bordeaux - La Réole

The girls is all salty
The boys is all sweet
The food ain't too shabby,
An' they piss in the street
In France
Way down in France
Way on down
Way on down
In France

(FZ - In France)

Frankrijk zou het perfecte land kunnen zijn, ware het niet dat het vol Fransen zit.

Een of andere idioot heeft ongeveer drie uur lang staan brullen op straat. Midden in de nacht. Toen ik om 5h00 het raam sloot (het was keipokkeheet in de kamer) haalde dat het volume van de idioot met ongeveer 1 dB naar omlaag. Na deze uitermate slechte nacht en dito hotelontbijt stappen we op onze fietsen. Voor echt deze keer.

Het wordt een dag vol fietsplezier. Het weer is lekker, de bries komt uit zuidoostelijke richting, platanen en andere groensels zorgen voor schaduw. Het is even zoeken naar de juiste weg wegens wegenwerken (whoa, de alliteratie!), maar we bevinden ons na enkele kilometer op een uiterst aangename voie verte Roger Lapebie. Een voormalige spoorweg is nu fietspad. Aangezien treinen niet meteen geschikt zijn om hellingen van 20% en meer te veroveren, kabbelt het fietspad rustig voort. Soms een stukje vals plat op en neer, maar niets onoverkomelijks. Tot we in Sauveterre aankomen. Een of andere zot heeft het dorp bovenop een helling gelegd. Die had vast geen fiets. Maar het lukt. Net.
Omdat het Onzelieveneeremelvaart is, is alles (!!) gesloten. Er is zelfs geen café open op het plein. We hebben honger. Dorst. We verlaten alras het dorp, denderen een andere helling af om met een flukse aanloop de volgende heuvel te bestormen. De afzink gaat over in een moordende helling (denk Koppenberg, maar met asfalt) en na ongeveer halfweg vallen we compleet stil. We zijn duidelijk nog niet in vorm en de bagage helpt niet duwen. We moeten voet aan de grond zetten.
Vanaf dan wordt het menens. De laatste 20 km van het traject gaan we over op zwaar terrein. Het lijkt wel een etappe uit de Tour: 150 km aanloop en dan 4 Alpencols over.
Na 70 km arriveren we in La Réole met een flink gemiddelde. Het is nog altijd Emelvaart en de zon schijnt een beetje, reden voor iedereen om binnen te zitten. Ons bezoek aan het stadje stelt dan ook niet veel voor en we ontdekken dat een pastis tegenwoordig 2,20 euro kost in café des sports.
Onze kamer is erg netjes, erg rustig en heeft een mooi uitzicht.

Geen opmerkingen: