Pagina's

woensdag, juni 29, 2011

Fietsreis (3)

3 juni: La Réole - Agen

Na een uitgebreid ontbijt in de keuken van de gastheer en -vrouw, samen met twee aangespoelde Duitsers op weg naar Compostella (25 km fietsen per dag, moeha!), trekken we weer op pad. Onze kont doet al flink pijn, maar dat fietsen we wel weg. Vandaag start de route langs het Canal du Garonne. Dat kanaal verbindt La Réole met Toulouse. Net zoals de Garonne zelf trouwens. We krijgen in de eerste kilometers eerst nog een douche van een sproeiinstallatie, met water uit de Garonne. Lekker. Het kanaal is erg lang en op sommige plaatsen bijzonder recht. Volgens de routebeschrijving bestaat het stuk tot Agen voornamelijk uit velden en landerijen. Dat klopt, al kunnen we dat vaak niet zien door de naar schatting 60.000 (sic) platanen.
Er is heel wat pleziervaart op het kanaal. Vaarders hebben niet veel anders te doen dan te zwaaien naar fietsers. We zwaaien vrolijk terug. Kijk ons: helemaal zonder milieuvervuiling en ook nog eens drie keer zo snel. Al kunnen we natuurlijk niet de hele dag sloten cava zitten zuipen op het dek.Onderweg gooit een eekhoorn zich met ware doodsverachting voor onze wielen. Het scheelt minder dan een eekhoornhaar. Hadden we niet geremd, het beest was onder onze wielen terechtgekomen. Eekhoornpaté, zou dat lekker zijn?

Het is wederom een vrij vlotte fietsdag met een nieuwigheid voor ons: Le pont canal. Het kanaal overbrugt beken, rivieren en wegen. Letterlijk. Met een brug. De bevreemdende ervaring om naast een kanaal te fietsen op zowat 30 meter boven de Garonne is onvergetelijk.


Na zowat 77 km vlakke weg moeten we in de namiddag nog naar de B&B. Die ligt 1981 meter van het ronde punt af. Wat blijkt: de huisnummers in de straat zijn gelijk aan de afstand tot het rond punt. Wat we nog niet weten, maar snel merken, is dat het 1981 stijgende meters zijn. Een kreng van een helling na een vermoeiende dag. Touretappe met aankomst op col nr. 2.
's Avonds fietsen we nog even naar de stad om te eten en daarna terug omhoog. Gelukkig is het domein waar we verblijven geweldig. Er is zelfs een zwembad waar de welgeteld vijf minuten in zwemmen wegens te koud.

1 opmerking:

Saske zei

En toen? En toen? En toen?