Dagschotel van de week :
Velouté Créssy
Garnaalkroket
Varkensfilet Zingara met Noedels met spinazie
Extractje van de week : Zingara
Neen, niet de garnaalkroketten, zoiets doe je jezelf en je keuken niet aan. Sticky stuff, maar wel lekker.
Zingara dus.
Zingawa? Zingara! Zigeunersaus!
Bak fijngesneden wortel en ui fijn en bak die met stukjes spek. Bestrooi dit dan met bloem en laat dat wat kleuren. Dan voeg je een flinke lepel tomatenpuree toe en klop je het mengsel los met bruine fond. Kruidenboeket, geplette peperbollen en knokflook toevoegen en aan de kook brengen. Dit mag een uurtje pruttelen. Dan zeef je de saus en voeg je gebakken reepjes gekookte ham toe en julienne van champignons (en gerookte rundertong, maar dat is geen must, gelukkig). Werk af met een scheutje madeira.
mmmmmmmmmmm
Geen opmerkingen:
Een reactie posten