Pagina's

dinsdag, juni 26, 2007

Lushoto

Vandaag zitten we in Lushoto. Halfweg tussen Arusha en Dar Es Salaam.

Gisteren kwamen we met de vliegende Scandinaaf aan 100 km/h naar hier geraasd. Een mens zou vermoeden dat de autostrades hier geweldig goed zijn, helaas bestaat de grootste weg tussen Nairobi en Dar Es Salaam uit een smalle tweevaksbaan met hier en daar een putje.
Als je hard genoeg door zo'n putje rijdt, dan ben je je achteras kwijt.

Lushoto ligt in de Usambara mountain range. Een mooi groen, mals en sappig gebergte in het noordoosten van Tanzania. We werden hier dan ook op de eerste regen getrakteerd. (en hoe is het weer in Belgie? Lekker, zagen we gisteren op CNN... ;-p )

In Mombo stapten we uit de bus, maar Lushoto is dan nog 30 km ver. We ontmoetten een Australisch koppeltje op wereldreis en besloten om een taxi te delen, of zo.
Plots stapt een blanke langharige grijze man op ons af. Hij had gehoord dat we een lift zochten (radio tamtam werkt hier goed) en bood zijn Landrover aan.
Antoni is geboren in Tanzania, van Cypriotische afkomst, is een oude viezerik en bezit een oud hotelletje aan de rand van Lushoto. De kat kwam uit de mouw. Maar, omdat wij het waren mochten we voor 20.000 Tsh ipv 40.000 Tsh overnachten, inclusief full breakfast.

Vandaag hebben we een trektocht door het regenwoud gemaakt, zo'n 7 uur stappen. Mooi, nat en prachtige vergezichten.

Morgenvroeg rijden we door naar Dar, voor de overzet naar Zanzibar.

De werkenden onder jullie mogen gniffelen, want we moeten om 5u30 opstaan.

Alles gaat goed, nog altijd geen reisziektes

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Eindelijk gevonden hoe het werkt hoop ik. Zeer slecht weer in België en slechts 15 graden en alle dagen regen. Griekenland en Italië kreunen onder 45 graden. Nog lang geen regering, maar het zal toch wel Leterme worden.
Groetjes
A en K

Unknown zei

Hier in belgië alles ok. Na een lange droogte van bijna vijf weken (omstreken Gent) eindelijk wat regen gehad. Het is nu wel al bijna 2 weken regenachtig weer maar van temperaturen hadden we geen klagen, behalve de laatste 3 dagen, daarvoor bijna altijd meer als 20 graden gehaald. Het gras staat groen en de vogeltjes fluiten hier in belgië ;).

Groetjes,
Ruben