Pagina's

donderdag, juni 28, 2007

Op cafe in Zanzibar...

... is niet gemakkelijk want er zijn er geen.

Karibu. Welcome my friend. Taxi? Hotel?

Als je uit de boot stapt op Zanzibar wordt je overspoeld door de zgn. "teken". Mannen die proberen een shilling bij te verdienen door je in een taxi of hotel te krijgen. De naam teken is erg goed gekozen, want als ze eenmaal aan je hangen raak je ze niet meer kwijt.

Uiteindelijk zijn we in een hotel geraakt. 30 dollar voor een nacht, ongeveer 2 keer zo duur als elders in Tanzania, maar nog altijd iets goedkoper dan een doorsnee B en B in Gent.

Gisteren zijn we dus om 5u opgestaan. Om 6u stonden we aan de bushalte. Om kwart na zes stapt iedereen weer uit de bus en stapt in een andere bus. Het eerste uur reden we op smalle bergwegels, niet echt bevorderlijk voor de spijsvertering.

Rond de middag kwamen we dan aan in Dar Es Salaam. Onze beste vriend stond daar toevallig klaar met een taxi.
Handig toch.

Wij naar de haven, ticketje gekocht voor de boot en dan nog een uurtje wachten.

We stappen op de boot die om 14u30 vertrekt. om 15u00 stapt iedereen plots van de boot en stapt op een andere boot. We vermoeden dat er een soort practical joke gaande is.

Na 90 minuten snelvaren arriveerden we dan in Stone Town, Zanzibar.

's Avonds heerlijk gegeten van de stalletjes aan het water, en dat zonder vervelende nevenwerkingen de dag nadien op de pot.

Deze morgen zijn we op spice tour vertrokken. Zanzibar was (en is) het specerijeneiland. De hele dag kijken hoe specerijen groeien en bloeien, exotisch fruit proeven (jummie) en 's middags een heerlijke pilaw.

Hakuna Matata!

p.s. vandaag heeft het hier water gegoten, 10 minuten. Ongeveer een halve minuut later waren we droog. Zoals je ziet gaat het niet overal even goed met het weer... ;-)

Geen opmerkingen: