Pagina's

vrijdag, maart 13, 2009

Belastingen


Vandaag kregen we bezoek van officiële plunderaars, ofte de dienst belastingen van de stad Gent.

In het kort: vanaf nu wordt iedereen geplunderd betaalt iedereen belastingen die in Gent op hotel, in een b&b of op een camping wil overnachten. Of beter: de "logiesverstrekkende bedrijven" doen dat, want als je de plundering belasting aan je klanten wil doorrekenen, moet je daar ook nog eens btw op betalen. Een belasting op een belasting! Only in Belgium.

Soit, dan is het maar zo. Maar... we hadden nog wat vragen.

- Wat als er vrienden eens blijven logeren?
Voor hen moet je ook betalen, iedereen kan je vriend zijn. Als we zo beginnen...
- Wat als familie blijft logeren?
Ook voor hen moet betaald worden, maar het zal oogluikend toegestaan worden dat zoiets niet hoeft.
- Kun je dat officieel bevestigen?
Neen.
- Wat als de vriendin van je broer blijft logeren?
Betalen.
- Wat als iemand op ons huis komt passen terwijl we op reis zijn?
Betalen!

Als bij ons 4 personen verblijven voor meer dan 2 nachten, dan betalen ze 19 euro per persoon. Ontbijt kost ongeveer 8 euro, water, electriciteit, was, strijk,... nog eens ongeveer 2 euro. Dat betekent dat we 9 euro per persoon overhouden. Daar gaat vanaf 1 april nog eens 2,50 euro af. We houden dus 6,50 euro over per persoon. En dan zijn er nog mensen die proberen af te dingen.

We kunnen er beter meteen mee stoppen.

Of je nu een luxehotel met kamers van 500 euro per nacht hebt, of een kleine b&b waar een kamer 40 euro kost, dat maakt allemaal niets uit.

Verantwoordelijk voor dit uitzuigen is de meerderheid in de Gentse gemeenteraad. VLD, NVA, Spirit en SP.a. Ook de SP.a, inderdaad. De "Socialistische" Partij. Maar dan "Anders". Met "Anders" bedoelen ze wellicht: "niet sociaal".

En dat is niet alles.

Je bent verplicht om een register bij te houden. Als 1 dag niet ingevuld is op een moment van controle, betaal je 250 euro boete. Als er 2 dagen niet ingevuld zijn, 500 euro boete. Als er 30 dagen niet ingevuld zijn: 7.500 euro!

En er is nog!

De plunderaars hebben het recht om je privacy en die van je gasten te schenden. Ze mogen op elk moment van de dag en de nacht controles uitvoeren. Onbeperkt.
Als je gasten hebt die niet ingeschreven zijn: 250 euro boete. Als je de controleur niet binnen laat: 250 euro boete. Als je het controleblad 1 dag te laat opstuurt of als je je register niet tijdig opstuurt: je raadt het al: 250 euro boete.

Kijk, van zoiets word ik dus ambetant.

1 opmerking:

lifeassaar zei

yikes!

Wat is dat nu voor onzin!
Is dat dan enkel in Gent dat je die belasting moet betalen?