Pagina's

woensdag, september 24, 2008

België barst?

Dat duurde niet lang vooraleer die herfst begon. Weinig schoon volk en weinig schoon weer, 't is precies zomer.

Het regent ook meningen in blogland: voor of tegen België. Voor of tegen Leterme. Voor of tegen de N-VA. De helft van dit keutelland vindt de democratie een gepasseerd station. Op naar sterke mannen met sterke plannen. Het zijn toestanden, zeg dat wij ’t gezegd hebben. We zeggen het trouwens niet graag, maar hadden we het op voorhand niet gezegd dat het verkeerd ging aflopen?

Ik zal er nog één ding over zeggen: ons land haalde op alle Olympische Spelen samen 3 medailles. Eén goud, één zilver, één brons. Allemaal vrouwen, behalve die ene man. Nu ja, driekwart man. Alle anderen werden -ook al liepen ze het snot voor hun ogen- vierde. Of erger. Gesteld dat we ons prutsland in twee verdelen, dan moeten we een zilver afstaan.
Om nog over de voetbal te zwijgen. We kunnen nu al niet winnen van landen waar ge al in de nationale voetbalploeg moogt als ge beweert dat ge iemand kent die kan voetballen. Volgens mij wint de blinde, dove, beenloze, paralympische ploeg van Vaticaanstad het nog van de Rode Duivels. "Duivels", moeha!

Het is nu al onmogelijk voor de modale Belg om te volgen. Vraag eens aan iemand op straat (of aan uzelf) of hij het verschil kent tussen het Vlaamse Gewest en de Vlaamse Gemeenschap? Het hele federalisme heeft tot nu toe niets opgelost, enkel problemen en kosten veroorzaakt. Mocht "ministers" een Olympische discipline zijn, dan werd het wereldrecord ministers gebroken door België. Met de vingers in de neus.
16 miljoen Nederlanders worden geregeerd door acht (8, voor de Hollander: wiet) ministers! 10 miljoen Belgen worden geregeerd door 49 ministers. NEGENENVEERTIG!!! België heeft bijna evenveel regeringen (6) als Nederland ministers.

Aan de wal staan, een mens wordt daar zo moe van, ge hebt er geen gedacht van.

Geen opmerkingen: