Pagina's

dinsdag, september 09, 2008

S.O.S. Wendie

Nooit een echt nagerechtenmens geweest, zal er ook niet van komen denk ik. Toch : Cursus van de komende 20 weken : "Nagerechten".

Menu:
Vanillebavarois
Frambozencoulis
Rotskes
4/4 cake

Voor veel vanillebavarois heb je nodig:
1 liter melk, 1 vanillestokje, 240g eierdooier (1 dooier: ± 20g), 200g suiker, 1kg room, 16g gelatine.
1. Suiker en eigeel opkloppen, liefst geen schuim maken.
2. Melk koken met vanillestokje
3. Beetje van de melk op eigeel gieten, wat loskloppen en het geheel terug bij de melk
4. Met spatel op het vuur zachtjes roeren, tot 82° brengen (of tot het begint te binden), dan overgieten in koud recipient.
5. gelatine moest al lang geweekt zijn in koud water: uitknijpen en aan mengsel toevoegen.
6. Afkoelen en daarna opgeklopte room toevoegen
7. In vormpjes gieten (of kleine glaasjes) en terug laten opstijven in de frigo. Uit vormpjes halen.
8. Versieren met fruit en frambozencoulis.

Frambozencoulis:
250g diepvriesframbozen op vuur zetten, niet te lang. Zeven zodat pitjes eruit zijn.
200 g suikersiroop maken (verhouding 100g water, 100g suiker) - 5 minuutjes op het vuur - Dit kan je gemakkelijk bewaren in een fles ofzo.
Framboos en siroop mengen.

En omdat het niet veel werk is : Rotskes
120g eiwit en 180g poedersuiker even opwarmen op het vuur om de suiker te smelten (opgelet voor stollen van eiwit). 200g kokos en 20g bloem toevoegen. Rotskes spuiten en 10 minuten bakken op 180°C.

Geen opmerkingen: