Pagina's

woensdag, september 24, 2008

McCain

Voorwaar ik zeg u: John McCain wordt de nieuwe president van de VS. Palin wordt vice-president en als McCain sterft (de prognose is niet ondenkbaar) wordt zij de president van de VS.

Natuurlijk is het vreselijk. De idee dat iemand als Palin president kan worden van het enige land ter wereld dat ooit een atoombom gebruikte. Dat ze boeken wilde verbieden in een bibliotheek. Het riekt naar iets dat een goede 70 jaar geleden plaatsvond in Duitsland. Dat ze nu al met haar spierballen rolt ten overstaan van Rusland is ook al geen goed teken. Het zou wel eens kunnen dat de term Iron Lady een heel nieuwe invulling krijgt. Wat is de overtreffende trap van iron?

We kunnen daar rouwig om zijn, het vreselijk vinden, willen dat Obama verkozen wordt, zagen, klagen, enzovoort, wij kunnen daar helemaal niets aan veranderen! Wij mogen immers niet gaan stemmen in de VS. Tot nader order zijn de VS een soevereine staat.
Er mogen heelder artikelen verschijnen in onze dagbladen, politieke analyses en afgrijselijke toekomstvisies bepaald worden, de inwoners van de VS weten dat allemaal niet. Die weten zelfs niet wat in Europa gebeurt, wat hier op tv getoond wordt, wat in de kranten geschreven. Ze weten vaak niet eens dat Europa een continent is.

De vraag is dus niet "hoe kunnen we vermijden dat McCain (Palin) president van de VS wordt?", de vraag is "Wat gaan we doen als McCain (Palin) president van de VS is?"

Maar hier weten ze nog niet eens wat ze met ons land moeten aanvangen...
Philip Toledano
heeft alvast een originele terugblik gemaakt op 8 jaar Bush. "If American foreign policy had a gift shop, what would it sell?"

"Politiek zou zonder het slechte geheugen van de mensheid helemaal niet mogelijk zijn."
(Harry Mulisch)

Geen opmerkingen: