Pagina's

donderdag, september 25, 2008

Westvleteren

Nogal wat bezoekers komen hier terecht omdat ze het woord Westvleteren 'hehooheld' hebben. Wij weten dat, want wij weten alles. Waarschijnlijk op zoek naar het bruine goud van de paters trappisten Sint Sixtus.
Helaas voor hen verkopen wij geen Westvleteren. Wij hebben wel Westvleteren in onze kelder staan, maar die is ter eigen consumptie. Ha ja, als je Westvleteren koopt ga je namelijk akkoord met de voorwaarde die niet verder te verkopen.
Op aanvraag willen wij wel eens het gordijn van de living open laten, terwijl wij monkelend van onze trappist lurken, zodat u er ook eens kan van genieten.

Alle gekheid op een stokje: wie een trappist van Westvleteren wil moet geld, tijd en een nummerplaat hebben. Telefoneren naar de paters trappisten kan helpen, maar zelfs wij kunnen geen wonderen doen. Daarvoor moet u bij hun Grote Baas zijn. Tiens, zou die voorrang krijgen bij het bestellen, of zou hij ook maar 1 bak mogen afhalen per keer?

In ieder geval: tegenwoordig kun je ook al op de site van de leukste Cisterciënzers zien of, wanneer en hoe laat je bier kan reserveren. Alhier.

Update: en toevallig vandaag raakt bekend dat je vanaf woensdag 1 oktober kan bellen voor hun blondje.

Geen opmerkingen: