Pagina's

maandag, mei 07, 2012

Four seasons in one day

De nacht in Denver bracht onweer. Spectaculaire bliksemschichten tegen de achtergrond van de Rocky Mountains. Severe thunderstorms doen hier wat van hen verwacht wordt. Om 4u30 waren we klaarwakker. We moeten duidelijk nog wat wennen aan het verschil van acht uur.

(LoDo Denver)
('t Is warm)
(Heel warm)

Het was wederom stralend weer. Na een copieus "continental breakfast" (denk toast, cakejes, bagels, slappe koffie en fruitsap) laadden we de auto in voor een rit van twee uur richting Estes Park. Een stad van minder dan 6000 inwoners die jaarlijks meer dan 2,5 miljoen toeristen ontvangt. Het uitzicht van de stad is er dan ook naar. Plastieken gevels, toeristenshops en veel vriendelijke mensen. Stephen King verbleef hier ooit en deed inspiratie op voor The Shining. Die sfeer ;).
(Onze eerste ontmoeting met een Elk)

We reden meteen de bergen in voor een stevige wandeling. Het was immers nog maar tien uur. We stoeften tegen de madam van de toeristische dienst dat we "good hikers" zijn, iets dat we na een uur of vier wandelen serieus gingen betwijfelen. De hoogte van meer dan 3000 meter hakte er stevig in. Hoge hartslag, kortademigheid en duizeligheid eisten hun tol. Maar het zicht was ronduit spectaculair.
 (Een dink)
 (Een rustpauze)
(Allez, 't is te zeggen: Wendie moest daar op klimmen van Wim voor de foto)
(Oeps)
(Ook oeps)
(Spectaculair einde)

Aan het einde van onze wandeling begon het stevig te sneeuwen. Gisteren hoogzomer, 's nachts herfst, 's morgens lente en 's middags winter. Vier seizoenen op minder dan 24 uur. We voelen ons al helemaal thuis.


Geen opmerkingen: