Pagina's

zondag, mei 20, 2012

Wanna see an antelope?

(opladen van foto's lijkt momenteel niet te lukken, zodra dat wel gaat volgt er een update)

We overnachtten in Mexican Hat, dat bleek een Mexican Gat te zijn. Maar het hotel was netjes, niet al te duur en het eten eetbaar. De plaats werd vernoemd naar één (1) stuk steen in de buurt.

Bij het ontbijt, op het terras van het hotel, maakte een Fransman die ook in het hotel logeerde nog wat reclame voor Valley of the gods. Amerika zit vol Fransen trouwens, precies een nest. Dankzij onze 4x4 konden we ruimschoots genieten van het off road pad dat door Valley of the gods loopt. Het leek af en toe meer op een ritje op de kermis dan op een ritje door de natuur. Valley of the gods is een absolute aanrader, veel meer dan Monument Valley. Vinden we.

Monument Valley is eigenlijk een hoop stenen met een lange rechte straat doorheen. Misschien lag het aan het moment van de dag (het was ongeveer middag), maar de vallei die geen vallei is liet bij ons weinig indruk achter.


Antelope Canyon daarentegen... Als je ooit het gevoel wil krijgen dat je in een toeristenval terechtgekomen bent, dan is een bezoek aan Antelope Canyon een absolute aanrader.In de zomermaanden worden er 700 toeristen per uur door de canyon gejaagd aan 30 dollar per stuk. Dat is ongeveer 660.000 Belgische frank. Per uur. 10 uur per dag. Pakt 100 dagen per jaar. Die canyon brengt de Navajo die hem uitbaten bruto minstens 660 miljoen Belgische frank per jaar op en dan rekenen we nog niet door. (Voor de jeugd: zo'n 16 miljoen Euro).

Maar zoals het cliché wil: als er veel toeristen zijn dan is er ook iets te zien. Wij hadden het "geluk" dat er slechts zo'n 150 toeristen in de 120 meter lange canyon waren. Tijdens de wandeling doorheen de canyon wees de gids ons op elke mogelijke plaats waar we schitterende foto's konden nemen. Hij was zelfs zo vriendelijk om ons te zeggen welke instellingen we moesten instellen en nam zelfs regelmatig het toestel uit onze handen om het zelf te doen. 700 toeristen per uur die 700 keer dezelfde foto's nemen. Zelf namen we er in totaal slechts een kleine 160. Allemaal onmisbaar, dat spreekt.

Na een kort bezoek aan Page (gesticht in 1957) reden we verder naar Cameron Trading Point, onze volgende stop.

Geen opmerkingen: