Pagina's

maandag, mei 26, 2008

Koken met Wim

Omdat het een tijdje geleden is dat er nog met Wendie gekookt werd, en ikzelf ook wel eens durf te beweren over enig culinair talent te beschikken: een spin-off van de populaire 'koken met Wendie'-rubriek.
We noemen die geheel toevallig: 'koken met Wim'.

Vandaag koken we water (voor beginners).

Neem een pannetje, bij voorkeur met deksel. Doe het deksel van het pannetje en hou het onder de keukenkraan. Draai de kraan van het koude water open (dat is de kraan met het blauwe dopje). Het gat van het pannetje hou je naar boven, zodat het water in het pannetje blijft staan.
Als het pannetje gevuld is (niet te vol doen!), draai je de kraan weer dicht. Nu mag je het pannetje op het vuur zetten, met het deksel er op. Open het vuur.

Als het water begint te broebelen is het klaar.

mmmmmmmmmmmmmmm...

Volgende week: Melk koken (voor gevorderden).

1 opmerking:

Anoniem zei

Tip van iemand met ervaring: als de honger echt heel groot is, raad ik aan dat je warm water neemt (rode bolletje), en je zal merken dat het water ietsje sneller kookt... smakelijk.