Pagina's

maandag, februari 09, 2009

Gevaar op ontploffing door gaslek in Gent

In Gent is de omgeving van de Heernislaan en de Forelstraat afgesloten voor alle verkeer nadat een gaslek werd ontdekt. Dat zegt de lokale politie van Gent. Het gaslek werd rond 11.00 uur ontdekt aan een leiding in de Denderlaan.

De brandweer en de hulpdiensten zijn ter plaatse. Wegens ontploffingsgevaar worden omwonenden geëvacueerd en is de omgeving afgesloten voor alle verkeer. (belga/ka)Wat spoken ze daar toch allemaal uit...?

Hopelijk wonen er geen joden in de buurt (ik kon het niet laten).

Update:
Ontploffingsgevaar gaslek Gent geweken

GENT - In Gent werd de omgeving van de Heernislaan en de Forelstraat een tijdlang afgesloten voor alle verkeer nadat rond 11 uur een gaslek werd ontdekt in de Denderlaan.
Bij graafwerken in de straat raakte een kraan een middendrukleiding. De brandweer en de hulpdiensten waren snel ter plaatse met verschillende ploegen. Wegens ontploffingsgevaar werd een veiligheidsperimeter ingesteld en werden omwonenden uit een tiental woningen geëvacueerd.

Onder meer in de Heernislaan moesten een aantal bewoners hun huis verlaten wegens ontploffingsgevaar. Omwonenden maakten melding van een sterke gasgeur.

De politie sloot de omgeving van de Heernislaan en de Forelstraat af voor alle verkeer. Ook het treinverkeer dat langs de Heernislaan loopt werd even stilgelegd.

De gasleiding is intussen afgesloten en het gevaar is geweken. De schade aan de leiding wordt hersteld door distributienetbeheerder Eandis. Rond 11.30 uur konden de bewoners terug naar hun huizen en werd de openbare weg opnieuw vrijgegeven.

kld


Update 2
Geen paniek. Geen paniek! zeg ik u.


Al bleek dat in café Artevelde nog mee te vallen. 'Echte paniek was er nooit', zegt zaakvoerder Peter Devlamynck. 'We merkten natuurlijk wel dat er hier iets omhoog aan het spuiten was. Maar we veronderstelden dat er daar wel iemand voor zou gebeld hebben. Ook toen we de stank roken, waren we niet meteen ongerust. Na een tijdje kwam de politie dan langs en die vroeg ons om meteen het pand te ontruimen. Samen met de vier aanwezige klanten zijn we dan maar op het kruispunt wat verderop gaan staan.'

Lisette Vanlancker van bakkerij Ghesquiere was wel wat meer onder de indruk: 'Ik wist ook al vroeg dat er iets verkeerd was. Ik hoorde een spuitend geluid en dacht dat het de waterleiding was. Ik ben dan naar mijn schoonzoon gelopen, die aan het bakken was, maar hij reageerde niet echt. Wat later kreeg ik dan ook nog eens hoofdpijn en begon het duidelijk naar gas te ruiken, maar zelfs toen ging er bij hem geen belletje rinkelen. Tot de politie kwam en iedereen vroeg om de zaak te ontruimen. Dat kwam wel heel ongelegen, want ik moest net tien broden snijden voor een vaste klant. Al een geluk dat er op dat moment niets meer in de oven zat. Na een uurtje kregen we dan van de brandweer het groene licht om terug te openen. Vooral mijn dochter was opgelucht, want zij was in de haast de katten vergeten meenemen.

Geen opmerkingen: