Pagina's

dinsdag, september 23, 2008

S.O.S. Wendie

Smulmenu van de week:
Flensjes (suzette, appel, soufflant)
Sabayon
En het allerlekkerste en allergemakkelijkste dessertje dat er bestaat :
Crème Brûlée.

1/4 l (volle) melk + 1/4 l room (40%) op het vuur zetten met vanillestokje, eventjes laten doorkoken en van het vuur wat laten trekken (mag hele nacht trekken in de frigo). Daarna stokje eruit halen.
6 eidooiers met 100g suiker roeren, zorg voor zo weinig mogelijk schuim. Mag ook al dag op voorhand gedaan worden, schuim verdwijnt dan.
2 mengsels bij elkaar doen, terug roeren zonder schuim te maken.

In potjes doen en in de oven bakken op 100°C. Van die kleine aperitiefpotjes mogen al een half uur bakken. Hoe groter : hoe langer. Is pas klaar als het de consistentie van pudding heeft : blubber dus.

Afkoelen in de frigo.
Net voor serveren afwerken: laagje rietsuiker erover wrijven en afbranden. Eventueel 2de laagje suiker en terug afbranden. (Zo een branderke vind je blijkbaar voor 12 euro.)

Smulllleueueueueueuh!!!!

(P.S. Moeke wat eten we met Meeuwen Kermis???)

Nog even informeren over de room: Room is standaard 40%. Als je lichtere room kiest (vb 20%) dan is dat stiekem 40% room met de helft melk erbij. Dit recept zou je eventueel kunnen maken met 0,5 liter room van 20% ipv fifty-fifty melk+ room 40%. Je maakt het gewoon duurder dan.

Geen opmerkingen: